Jag har en liten bagare som har hjälpt mig baka idag. Vi har inte smakat på dem än eftersom vi ska käka lunch först och dessutom fyller
tjejen med civilkurage år idag så vi ska äta en massa fikabröd där också. Iaf så tänkte jag att fler kanske vill ha lite baktips. Det bästa med den här är att om jag tar dubbel sats så räcker det till en långpanna och då blir det en massa härliga sega chokladrutor att lägga i frysen. Perfekt att ta fram när det kommer gäster eller när du bara blir sugen - dessutom är de ganska goda frusna ;) Har även gjort dem med låglaktosprodukter och det blev också gott om du är laktosintolerant.
100 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Smörj och bröa en ugnsform med måtten 20 x 25 cm. Smält smöret på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. I en annan bunke blandar du mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör försiktigt ned mjölblandningen i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda 35 minuter i 150 grader.
2 kommentarer:
Mat-Bina....
Hi, hi - skojigt skrivet!
Skicka en kommentar