tisdag, februari 02, 2010

Pollykaka!

Idag är kidsen lediga så jag har haft förmånen att få umgås med dem alla tre ganska länge innan Stora killen drog hemifrån. Då gjorde jag en Pollykaka efter ett recept jag fick av svärmor för en tid sedan. Den var god, men jag kommer ha den i ugnen fem minuter längre nästa gång. Om man dock tycker om när det är riktigt kletigt inuti så är 25 minuter perfekt! Å andra sidan stod det i receptet att den gärna får stå och "ässa till sig" över natten (men vem orkar vänta så länge?!) så kanske den är mindre kletig i morgon, det märks då!

200 g mörk blockchoklad
100 g smör
2 dl socker
3 ägg
220 g Polly
½ dl vetemjöl

Smält blockchoklad och smör. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned chokladsmeten, vetemjöl och sist Pollysarna.

Grädda i 175 grader i en form med löstagbar kant i 25 minuter. Låt gärna stelna till dagen därpå.

Inga kommentarer: