söndag, februari 21, 2010

Om mammor undrar...

...om de gjort tillräckligt med knipövningar efter sina förlossningar kan de gå ut och skotta snö en stund. Då vet de sen.

Jag är glad att jag följt min barnmorskas råd att göra knipövningar varje gång jag borstar tänderna.

3 kommentarer:

KaosJenny sa...

Ha Ha... kloka barnmorskor ska inte underskattas Kram

Ett Tu Tre sa...

Hej!
Gynthers mönster är nog inte lika breda som Meedom och Ottobre eftersom passformen var betydligt snävare under 70-talet. Däremot är passformen för övrigt lite si och så - välidgt mycket räta linjer som inte följer kroppsformerna särskilt bra - jag föredrar Ottobre, mät barnet, välj storlek efter överkropps respektive höftmått och anpasssa längd när så behövs, är modellen vid i utformningen kan och man inte gillar det kan man mäta mönsterdelarna och jämföra det 2färdiga plaggets mått med barnets och på så vis få god uppfattning om hur mycket rörelsevidd plagget kommer att få.

Vad gäller tyginköp - jag köper det mesta från Stoff och stil eftersom jag bara har 15 minuters bilresa till deras lokaler i Svågertorp. Jny har prisvärd enfärgad jersey (bomull/lycra) i många färger även interlock och mönstradfe barntyger. Mjuka tyger har en hel del roliga mönstrade trikåer och mycket velour. MG-tyger har viscosetrikå både mönstrad och enfärgad (och en hel del annat, viscose passar till vuxenplagg och till stora tjejer och ger plagg med fint fall, men är lite svårt att sy i eftersom tyget är tungt och halt. Alla "butikerna" har internetshop och länkar till desssa hittar du under rubriken tyg på nätet på sidans högermarginal, scrolla ner så hittar du.

Hälsningar Ett Tu Tre

Bina sa...

Ett tu tre: Åh, lyllos dig som bor så nära Stoff och Stil!! Jag bor långt från det mesta känns det som och i de affärer jag har tillgång till finns det många fina vävda bomullstyger, men få roliga trikåtyger.