Jag plockade av en liter hallon häromdagen. Det är nog den sista hela litern vi fick, alltså måste jag göra något alldeles speciellt av den. Jag lämnade paj-träsket och hittade det här receptet på hallonchessecake på den här bloggen. Bjöd mamma, pappa och brorsan med familj på det igår och den var uppskattad.
75 g smör
10 digestivekex
1 dl outspädd hallon saft
4 gelatin blad (eller 2 tsk gelatin pulver)
1 burk kondenserad mjölk
200 g philadelphia
ca 100g hallon
Klä en form med löstagbar kant med smörpapper i botten. Krossa digestivekexen, smält smöret och blanda ihop. Tryck ut "degen" i botten.
Lägg gelatinblad i vatten tills de mjuknar, det tar ca. 5 minuter. Värm saften och lägg därefter i gelatinbladen och vispa tills de löser upp sig.
Vispa den kondenserade mjölken så att den blir lite fluffig.
Häll i saftblandningen och färskosten. Vispa ihop smeten.
Grovhacka hallonen och rör ned i smeten.
Häll smeten i formen och låt vila i kylskåpet i minst två timmar. Sen är det bara att äta och njuta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar