Det här receptet hittade jag på GP:s hemsida. Åt den igår och den är sååååååååå god. Och det var så lätt att göra tiramisu, jag trodde det var komplicerat så jag har dragit mig för att göra det. Men som sagt - plättlätt och dödsgott!
Receptet avser 4 små portionsdesserter i cocotteformar. Vill man göra tiramisu på gemensamt fat bör receptet dubbleras.
Tid: 15 minuter + 3 timmar i kylskåp
2 ägg
1 dl strösocker
250 g mascarponeost
3 msk kallt kaffe
2 msk konjak, kaffe- eller kakaolikör (om man vill)
8–10 bitar savoiardikex alt. sockerkaka i tunna skivor
1 msk kakaopulver
Gör så här:
1. Separera äggen med äggulor i en skål och äggvita i en annan. OBS! Det är viktigt att äggvitan inte har spår av äggula. Skål och redskap måste vara helt torra, allt för att äggvitan ska kunna vispas till skum. Använd elvisp och börja alltid med äggvitorna.
2. Vispa äggulor och socker pösigt. Vänd ner mascarponeosten och se till att äggulevisp och ostmassa blandar sig helt. Vänd till sist i äggvitorna.
3. Lägg en klick av smeten i botten på portionsskålarna. Täck med savoiardikex alt. sockerkaka och droppa över kaffe och i förekommande fall sprit eller likör. Fördela resten av smeten över och ställ desserterna kallt i 3 timmar. Sikta över kakao strax före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar