tisdag, november 18, 2008

Så himla skön dag!

Idag skulle pedagogerna på skola och förskola vidareutvecklas eller uppgraderas eller något sådant. I alla fall fick jag möjlighet att vara ledig och det har varit en så skön dag! Först åkte vi till badhuset. Badhus i sig är lite läskiga med alla baciller och människofibrer som ligger överallt - rys - men lillkillen älskar att bada och jag med (om det är varmt) så jag bet ihop och mötte upp min väninna som har en pojk i samma ålder. En sak jag funderat på med badhus - de där hårblåsarna, varför har de dem? De har en blåsförmåga som inte skulle klara godkäntnivån i en PEF-mätare! Dessvärre finns inget uttag som möjliggör medtagandet av egen hårblås. Nåväl, förutom ett blont hårstrå som flöt i vattnet och fastnade på min hand avlöpte det hela med många hopp från kanten, stoj, stim och glädje. Efter det besökte vi en tai-restaurang, alltid gott med jordnötssås! Vidare hem för att städa upp litegrann. Sedan kom Miss Gillette med barn på besök och vi bakade pepparkakor, men tyvärr tog degen slut alldeles för fort. Två paket på fyra ungar var för lite. Vi åt upp det mesta på en gång med lite mjölk till - mums - varpå kvällsvarden blev lättlagad eftersom ingen förutom stora killen var hungrig (så han ringde glad och nöjd efter en pizza). Sedan överraskade jag mig själv med att ha energi över till att ta in och diska ljuslyktan som står på farstukvisten, eller "bron" som Sportfiskaren envisas med att säga (en bro är ju något som går från en sak över ett hinder till en annan sak, eller hur?). Så nu är den nydiskad och lyser fint och välkomnande där den står! Ja, jag har hunnit med ganska mycket idag och ser fram emot ännu ett avsnitt med Desperate Houswives och en skål med nypoppade popcorn! Bäst av allt är att jag inte ens känner mig trött, utan bara nöjd med att jag gjort så mycket skojiga saker på en och samma dag! Fler utvecklingsdagar till pedagoger!

5 kommentarer:

Z sa...

Bron är det ju solklart att det heter! Alla säger det hemma hos oss.. Jag håller på sportfiskaren. Bron är mycket enklare, mjukar och mysigare att säga än det långa kantiga ordet farstukvist....!
Du kan räkna med att ha ett bra avsnitt om ngr veckor att glo på! Tror aldrig dh har varit SÅ spännande förut! Och den där Dave, han är en riktig galning han!

Cirkus C sa...

Håller med Bina, bro är ngt heeeelt annat!
Vill du kolla DH-avsnitt i förväg så kan du få en länk av mig. Jag har sett till 5:8.

Samma fina lykta som jag - fast min är inte rengjord - vill tipsa dig om (ja, det låter lite absurt) att köpa gravljus på Konsum. 5 st för 20 spänn. De brinner i 60 timmar var! Helt sjukt! Dessutom står de i en plastgrej så det rinner inte ut stearin. Man kan ju ställa ut dem runt hela huset ju... nä, okej, det kan man kanske inte, men man kan ha dem i lyktan.

Bina sa...

Zoila: Ja, Dave SER ju otäck ut så det är klart han ÄR otäck då! Och det är möjligt att farstukvist är hårt och kantigt, men det beskriver i alla fall vad det är!

Cirkus C: Tack för erbjudandet, men jag kollar gärna mina tisdagar kl.21:00 på femman - det är min tid liksom.

Tack för ljustipset dessutom, även om det var något bisarrt, men jag tycker ju om när det är olika färger på ljusen vet du!

Miss Gillette sa...

Tack för igår! Jättetrevligt, nu är det er tur att komma ut till vischan!

DH slutade jag kolla på efter två säsonger, jag tyckte det blev för skruvat alltihop efter en inledande, fullkomligt lysande förstasäsong nästan i Twin Peaks-klass och en hyfsad men betydligt svagare andra. Tur det kanske, jag har ju inte tid med nånting, absolut inte att titta på teve. (Fast jag såg det inte på teve heller förstås, det skulle jag aldrig ha haft tid med.)

Gravljus har visserligen inga klatschiga färger, men när det blir lite kallare är det bara såna som brinner ordentligt. Värmeljus slocknar direkt och några blockljus som funkat särskilt bra i stark kyla har jag heller aldrig träffat på. Finns det såna så tar jag gärna emot tips på fabrikat!

Anonym sa...

Sportfiskaren har jätterätt - det är klart att det heter "bron".....