torsdag, juli 01, 2010

Tvångssterilisering - nej tack!

En utredning föreslår att vi ska sluta tvångssterilistera transsexuella. Jag kan inte göra annat än att hålla med Karin Lindell om att det är en skam att vårt land ägnar sig åt sådana obskyra ting och hoppas att vi får en förändring i lagstiftningen inom kort.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Förr kretsade jorden runt solen.
Nu kretsar HBT rörelsen runt densamma.
De kräver 100 % av oss alla.
Alla andra frågor är mindre intressanta.
Trots att de kan räknas i
några få %.
När säger politkerna STOPP?

Bina sa...

Bara för att någon tillhör en minoritet innebär inte det att de inte ska ha samma rättigheter och skyldigheter som andra! Och på vilket vis menar du att de kräver hundra procent av "oss alla"?

Många har väl frågor vi brinner lite extra för, i alla fall jag. Men för mig innebär inte det att alla andra frågor är mindre intressanta, rent generellt sett, men för just mig kanske den frågan jag brinner för är mer intressant.

Frida sa...

Förlåt men jag förstår inte riktigt vad som menas med tvångssterilisering. För det första så tvingas man inte som det var fallet med handikappade människor som tvångsteriliserades fram till 70-talet. Man gör det aktiva valet att byta kön, och borde då acceptera att vissa grejer ingår i det av biologiska skäl? Byter man kön så byter man kön. Byter man från kvinna till man t.ex. får man manliga könsorganer, i vilka äggstockar ingår väl inte. Är inte poängen att man vill vara en man?
Patienten måste också få hormonbehandling för att könsbytet ska fungera. Det kanske finns medicinska faktorer som gör att det kanske inte är så bra att vara med barn om man har manliga hormoner i stället för kvinnliga? Jag vet inte men kan tänka mig.
Eller har jag missat nåt?
Jag stödjer HBT rörelsen och håller med 100% om att slopa de andra kraven (medborgarskap, skillsmässa osv) men just det där med sterilisering förstår jag inte riktigt vad ni snackar om.
Upplysa mig gärna. Tack!

Bina sa...

Precis det. Gör val att byta kön, inte att inte bli förälder. Idag innebär inte könsbytet att personen får könsorgan som fungerar ur fertilitetssynpunkt (spermier, äggproduktion). En del vill ändå ha möjlighet att bli föräldrar och det går att vara gravid trots manliga könshormoner, men framför allt är det möjligt att frysa ned ägg och spermier så att det går att få till en bebbe i framtiden och den möjligheten försvinner vid sterilisering.