Mousse:
3/4 dl färska jordgubbar
1 dl vispgrädde
75 g vit choklad
1 rumsvarm äggula
Botten:
6 savoardikex
4 msk koncentrerad flädersaft
Flädergelé:
1 gelatinblad
1/2 dl koncentrerad flädersaft
1 krm vaniljsocker
2 msk vatten
Till servering:
maränger, jordgubbar, citronmeliss
- Mixa jordgubbarna till en puré och vispa grädden fast.
- Vispa upp äggulan och smält chokladen i ett vattenbad. Häll chokladen över äggulan och rör runt så att det blandar sig. Blanda därefter i jordgubbspurén och grädden.
- Bryt kexen och fördela i fyra glas. Häll på flädersaften och därefter jordgubbsmoussen. Låt glasen stå i kylen i 2 - 3 timmar.
- Blöt gelatinbladet i vatten i ca. 5 minuter. Ta upp och smält i kastrull tillsammans med saft, vatten och vaniljsocker. Låt svalna något och häll över moussen (som stått i kylen i 2 - 3 timmar). Ställ in i kylen igen i minst en timme.
- Dekorera med brutna bitar maräng, skivade jordgubbar och en kvist citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar