fredag, september 17, 2010

Vi kollar dem men ingen kollar oss!

Igår uppdagades något helkonstigt. Vi har en kollega (socialsekreterare pratar jag om nu) i en annan kommun som är dömd för barnmisshandel, men ändå arbetar som socialsekreterare och utreder ärenden som rör barn som far illa och familjerätt. Vi tycker alla att det är helt galet och skamligt (och jodå, hans chef visste om detta när han anställdes). Vi begär utdrag ur belastningsregistret för de som vill bli kontaktpersoner, kontaktfamiljer och familjehem till "våra" barn. Det är ju liksom en självklarhet att någon som blivit dömd för brott mot barn, våldsbrott och kanske även andra brott inte ska få betalt för att ta hand om barn!

Så kommer min närmsta chef och slår sig ned i fikahörnan och då visar det sig att ingen begär utdrag ur belastningsregistret när vi nyanställer personal!!!! Så vi kan också ha personer dömda för barnmisshandel, sexualbrott mot barn, våld i nära relation och ekonomisk brottslighet (vilket kanske inte passar så bra ihop med att handlägga försörjningsstöd). Skaplig dubbelmoral med en socialtjänst som inte vill att uppdragstagare ska vara dömda för brott, men som inte bryr sig om att kolla om tjänstekvinnorna/männen är dömda för brott!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag slutar aldrig att förvånas!!


Måste bara säga ang. barnet du tyckte du svek i tidigare inlägg:

Du kunde ha gjort mer, men vem vet om det hade blivit bättre?
Å det som var B R A var att du talade om för pojken att så får man inte göra!!
Jättebra! Förhoppningsvis kommer det hela fram på t.ex förskolan/skolan och de tar sitt ansvar som de är ålagda.

Ha en fin helg!

Mrs S sa...

Det är ju bra att det förs på tal i alla fall ... Vad sa chefen? var det en förbättringsåtgärd att börja med det, eller ska det vara så av någon anledning? FRA- någon?

Bina sa...

Hon blev ganska överrumplad, men vi har APT till veckan och då tänker jag ta upp denna fråga så den blir protokollförd.

Och eftersom vuxna som ska arbeta med barn inom barnomsorg och skola ska lämna in dessa papper kan det ju inte vara någon skillnad om vi som arbetar inom socialtjänsten ska göra det, eller?