onsdag, september 29, 2010

I don't luv you anymore

Lillkillen älskar sin förskola. Jag med. Det är självklart att Liten ska gå där. Men så har det kommit en ny regel på förskolan som ställer till det lite.

Barnen får inte ha tröjor med luvor/huvor. För de drar varandra i dem och så är pedagogerna rädda att de kan fastna i någon gren eller så. Ja, det vore ju inte kul. Men trots att det är en uteförskola så är det tjockaste trädet typ fem cm i diameter så det är inte så väldigt klättringsvänliga träd. Och OM nu (mot all förmodan) något barn med huvtröja skulle bli dinglandes i sin huva på en gren - måste inte h*n hänga väldigt länge innan h*n dör?

I alla fall. Lillkillen älskar tröjor med huvor. Han tycker det är dödstrist att inte få ha på sig dem till förskolan. Häromdagen övervägde han att byta förskola bara för att han så gärna ville ha sin huvtröja på sig. Som förälder tycker jag också att det är liiiiite konstigt att vi inte får ha huvtröjor på barnen. De drar varandra i huvorna - jaha, säg till då, på skarpen, då kommer de ju sluta med det. Och när det gäller dingel-risken, någon uppsikt över kidsen måste de väl ha ändå, oavsett huvtröjor eller inte?!

Nåväl, Lillkillen har övergett tanken på att byta förskola och jag inrättar mig snällt i ledet och sätter inte på honom huvtröjor längre.

1 kommentar:

Anonym sa...

Men herregud!!

kan man inte lägga energi på andra saker. Som du säger är det kanske inte en överhängande risk att ngt ska gå snett.

Ibland blir man förundrad....

Lillplutten ska ju självklart få ha sina luvtröjor på sig!

/Helena