Idag är det kanelbullens dag och vad passar bättre än att dela med sig av sitt bästa kanelbullerecept?Det är få saker som är så gott som nybakade bullar och ett glas mjölk!
Jockes saftiga kanelbullar
ca. 45-50 st
175 g margarin
3 dl mjölk
2 dl grädde
1 pkt jäst
1 dl sirap
1 ägg
(1½ tsk kardemumma)
1 nypa salt
ca.14 dl vetemjöl
Smält margarinet, häll i mjölk och grädde, värm till 40 grader vid torrjäst och till 37 grader vid vanlig jäst.
Tillsätt ägg, sirap, salt och kardemumma.
Blanda ut jästen med 10 dl mjöl och bearbeta väl. Tillsätt vetemjöl tills degen känns fast och fin.
Låt jäsa 40 minuter. För fylligare smak knåda igen och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Dela i 3-4 delar, kavla ut till ca.3 mm. Ha på fyllning och låt jäsa i ca.20-30 minuter.
Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 225 grader i ca.5-8 minuter eller till dess att bullarna fått en gyllenbrun färg.
2 kommentarer:
Jag läste uppifrån och ner. Har aldrig läst ett liknande bullrecept faktiskt men kan tänka mig att det blir gott!
Mmm...det blir saftiga goda bullar!
Skicka en kommentar