onsdag, november 11, 2009

Trodde skolan hade kommit längre!

Lägerskola för årskurs 5. Tjejer och killar sover i åtskilda rum. Några tjejer smyger in i killarnas rum och gömmer sig i garderoben för att skrämma dem. Några killar kommer och tjejerna hoppar ut och skrämmer dem. En av killarna, den störste och mest störiga i klassen, över 165 cm lång, blir förbannad. Han drar in en tjej i garderoben, håller fast henne och juckar mot henne tills hon börjar gråta. Han drar in en till tjej i garderoben och samma sak händer. Hon börjar också gråta.

Efteråt. Skolans personal säger till tjejerna att de inte får göra sådär, de vet ju att den här killen blir så arg och då är det inte snällt att göra så mot honom.

??????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tänk om det hände på en arbetsplats. Några kvinnliga arbetstagare skrämmer några manliga kollegor. En av dem blir så arg att han drar in en av kvinnorna i en garderob och juckar mot henne tills hon börjar gråta och så gör han samma sak mot en annan av kvinnorna. Och sedan säger chefen till kvinnorna att de inte får göra så där för det är inte snällt mot Åke, de vet ju att han blir så arg! Sällan att en sådan situation skulle hanteras så av en chef och om h*n gjorde det skulle det nog inte accepteras.

Vad förmedlar skolan för budskap till de här tjejerna?! Att om man busar med någon som blir arg får man skylla sig själv om han sedan ger igen genom att kränka en sexuellt. Skylla sig själv. Ja, det är ju ett resonemang jag känner igen från vissa rättegångar där åtalet gäller våldtäkt. Brottsoffret får skylla sig själv; hon var ju så full, så lättklädd, gick på en så mörk plats, följde ju med honom hem, hade haft tillfälliga sexuella kontakter tidigare...Och så ifrågasätts det hur det kan vara så i dessa rättegångar, att rättsväsendet fortfarande tenderar att lägga ansvaret på brottsoffret istället för förövaren.

Kan konstatera att skolan upprätthåller detta genom samma sunkiga värderingar. I alla fall den här skolan. Buuuuuuuu för den skolan!

6 kommentarer:

Z sa...

Det låter ju helt absurt???!!!! Nu måste ni som föräldrar agera och förklara att ni går inte med på att skolan gör så!!!!

Anonym sa...

Är det en skola i vår kommun? Låt det inte passera, utan agera! Är det verkligen så här illa? Om berättelsen inte är överdriven eller förvanskad på något sätt-SÅ MÅSTE det åtgärdas. BO, DO, elevråd, JÄMO, EU, skolledningen, kommunstyrelsen, De-4as-gäng. Blanda in alla utom polisen! Speciellt den skyldige måste vidtalas, utbildas och förhoppningsvis tänka om.
Du går ju bara hemma, så det här blir väl något att bita i!! Liten bör väl ändå börja skolan snart, så hon kan göra entré i sjalen.
Kram LT

Miss Gillette sa...

Håller med föregående kommentator. Vad är det för medeltida jävla agerande från skolans sida? Häng ut de som uthängas bör. Väntar på arg och saklig insändare i den pöschkans lokaltidningen!

Bina sa...

Z, LT och Miss Gilette: Det är faktiskt inte i vår kommun - hurra eller nå't. Men jag hoppas verkligen att föräldrarna i den berörda kommunen säger ifrån! Killen är dessutom redan polisanmäld för att ha hårt tryckt ned en lågstadie-tjej mot marken. Men, hon hade väl säkert busat med honom eller någon annan allvarlig förseelse...

Malin sa...

Ojojdet där var inte bra! Man får väl hoppas att flickans föräldrar gör något åt det hela. Killen ska ju inte gå ur detta utan några konsekvenser.

Raggarullis sa...

Man blir ju alldeles mörkrädd.. Så där får man väl för fan inte bete sig.. Hoppas någon vågar ta tag i det så han får konsekvenser för sitt beteende..