torsdag, mars 12, 2009

Kärleken till ett barn

Jag tror att alla blivande föräldrar önskar sig ett friskt barn. Och att alla blivande föräldrar oroar sig för hur livet skulle bli för ett barn som inte var friskt - går det att fylla med mening? Ricks föräldrar fick rådet att placera honom på en institution eftersom han skulle vara som en "grönsak" resten av sitt liv, men föräldrarna tog hem honom och uppfostrade honom som vilket annat barn som helst. De kunde se att han var uppmärksam på omgivningen och de gav honom möjlighet att kommunicera via datorn. Rick växte upp, tog examen på högskolan och hade ett brinnande intresse för sport. Rick hörde talas om en välgörenhetstävling för handikappade och bad sin pappa att få genomföra den. Hans pappa, Dick, sa ja. När de kom hem den kvällen skrev Rick:
- Pappa, när jag springer så känns det som att mitt handikapp försvinner.

Dick säger att hans son inspirerar honom och i hans ögon är det Rick som tävlar, som pappa lånar han bara ut sina händer och ben. Nu tävlar de i thriathlon tillsammans. Rick säger att han må vara funktionshindrad, men han lever ett fullödigt liv och om folk tog sig tid att lära känna honom så skulle de se att han är som alla andra.

Vid 66 respektive 44 års ålder har pappan och sonen sprungit 900 tävlingar, 60 maratons, 6 Ironmans över 200 thriathlons, över 20 duathlons och genom alla tävlingar drar och bär Dick sin son. Rick säger att om hans funktionshinder försvann finns det en sak han skulle vilja göra - det är att sätta sin pappa i rullstolen och göra för sin pappa vad han har gjort för honom.


Se detta fantastiska klipp!

1 kommentar:

Anonym sa...

Kärlek. Kärlek, Kärlek.