söndag, mars 08, 2009

Internationella kvinnodagen

Nu skulle jag kunna ta tillfället i akt och belysa kvinnors situation i världen; att presidenten i Tjetjenien i veckan försvarade hedersmord på sju kvinnor, att våldtagna kvinnor i svenska rättssalar fortfarande får irrelevanta frågor om deras sexualdebut, tidigare sexuella relationer och vilka kläder de hade innan våldtäkten eller så skulle jag kunna skriva om att antalet mord på kvinnor i Afghanistan ökar och att flickor där i allt större utsträckning nekas utbildning. Men det tänker jag inte göra för ibland är det viktigt att få glädjas åt det lilla och att tillåta sig att njuta av livet, även om det finns orättvisor och bedrövelser runtomkring.

Idag fick jag komma upp på morgonen till ett nystädat hus eftersom Sportfiskaren ägnade hela gårdagens eftermiddag åt att städa huset medan jag bara slappade. Sådant gör mig glad! Och är det något du ska komma ihåg idag när det är Internationella kvinnodagen så är det att:

Livet ska INTE vara en resa ner mot graven med målsättningen att anlända säkert i en attraktiv och välbevarad kropp, utan snarare en slajdning in från sidan, med chokladkakan i ena handen och vinglaset i den andra, med en kropp som blivit ordentligt använd, för att inte säga fullständigt utsliten, samtidigt som man skriker "WOOHOOO, vilken jävla åktur!"

Njut av dagen alla kvinnor därute och unna dig och dina eventuella döttrar något extra idag!

1 kommentar:

Z sa...

Kanske blir lite tv-tittande ändå... Efter en andra läsning av ditt inlägg....