tisdag, november 16, 2010

Raspberry Chocolate Cupcakes

4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1 1/2 dl kakao
125 g smör, osaltat
2 dl strösocker
2 ägg
1 3/4 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
4 dl hallon, frysta
100 g choklad, mörk med hallon


Frosting:
100 g cream cheese
5 dl florsocker, ca
1 dl kakao
1/2 tsk citronsaft

Börja med att smälta smöret, ställ åt sidan en stund. Blanda samman de torra ingredienserna. Vispa ner ägg och mjölk i smöret, tillsätt det till de torra ingredienserna och rör försiktigt tills de precis blandat sig. Hacka chokladen grov och häll i den tillsammans med hallonen, vänd ner dem i smeten.

Ställ pappersformar i en muffinsplåt och klicka ut smeten som räcker till cirka 14 st cupcakes. Grädda i 180 grader i ca 30 minuter. Testa mot slutet med en sticka ifall de är klara, det ska inte vara några smulor på den när du drar upp den i fall de är klara. Om de inte är riktigt färdiga så sjunker de ihop.

Vispa cream cheese och citronsaft pösigt, tillsätt kakao och florsocker lite i taget till önskar konsistens. Bred över dina cupcakes när de svalnat, dekorera tex med hallon, så syns det vad de smakar.

3 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Var det de vi fick? De var grymma. Det blir verkligen så himla gott med nåt litet syrligt i det söta. Funderar på att ta med nåt på måndag. Det är så trevligt när nån gör det.

Bina sa...

Jepp, det var de här! Här hemma var vi tre av fem som gillade dem (jag, Stora Killen och Liten). Ser fram emot måndag när du tar med något gottigt!

Maja sa...

guuud vad smarrigt, får bli fredagsmysgott i morgon!