lördag, november 27, 2010

Aventsdessert

Hämtat ur "Söta saker".

Gyllengula saffranspäron
15 små gråpäron
1 l vatten
4 dl saffran
1 kuvert saffran
1 krm natrumbensoat

Skala päronen, men lämna kvar stjälken. Koka upp vatten, socker och saffran och fortsätt koka tills sockret löst sig. Lägg i päronen och låt dem sjuda i lagen i ca.30 min. Plocka upp dem försiktigt ett och ett och lägg över dem i en medelstor glasburk. Rör ut natriumbensoatet i den sjudande lagen. Häll sedan lagen över päronen i burken och sätt på locket. De inlagda päronen håller sig i glasburken (som ska stå i kylen) ganska länge och är bara att ta fram när du snabbt behöver svänga ihop en efterrätt.

Igår åt vi päronen direkt tillsammans med vaniljglass - mycket gott när päronen fortfarande var lite varma.

2 kommentarer:

Maja sa...

gud vad gott!! min bantning går åt fanders när jag läser allas smarriga julrecept! ha ha...

Bina sa...

Förstår inte vad du menar?! Det är ju frukt i, frukt är nyttigt, alltså en nyttig dessert!