måndag, mars 07, 2011

Det finns inte alltid stjärterum bara för att det finns hjärterum

Dags att byta min bil. Den blir allt mer opålitlig och opålitliga saker och människor gör jag mig helst av med alternativt har så stort avstånd till som möjligt.

Sportfiskaren har en SAAB 95 combi. Så om vi är fler än la familia som ska ut och åka får vi ta båda bilarna. Det är ju inte kul om det blir alltför ofta och alltför långt bort. Både Stora Killen och Lillkillen vill ju ha med kompisar lite överallt och för att få med Stora Killen framöver lär jag få locka med att han får ha med en kompis (det var ju rätt trist att åka till sommarstugan som tonåring). Så jag har börjat funderat på att köpa en 7-sitsig bil (typ tio år gammal, 14 000 mil högst) så att vi i alla fall har EN bil där vi alla får gott om plats och har möjlighet att ta med lite kompisar till kidsen .

Å andra sidan tänker jag att jag i så fall ganska ofta kommer åka omkring med bara två kids i bilen (småkidsen) och en massa tomma säten (som efter hand kommer fyllas av allsköns skräp) och en hög bensinförbrukning.

Alla dessa beslut som ska fattas! Vojne, vojne!

1 kommentar:

Miss Gillette sa...

Tre bilar! En liten, typ Clio. Saaben (såklart, eftersom Saabar äger ;-) och så den sjusitsiga.

Nä, jag vet hur mycket det kostar. Men det skulle i alla fall vara ändamålsenligt. Synd det inte finns bilpool här (det utgår jag från att det inte gör) för då skulle man kunna boka en familjebuss för vissa tillfällen. Jag gissar att vi kommer att få liknande bekymmer snart trots att vi bara har två barn. När bägge vill ha med en kompis och både jag och Maken vill vara med ...

Nå, lycka till med valen och kvalen.

PS: La famiglia. :-)