3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
½ tsk bakpulver
150 g margarin
3 dl blåbär
½ dl socker
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Tillsätt matfett och arbeta snabbt samman degen. Om du tycker den blir för lös så ta i lite mer vetemjöl. Ställ i kylen 15 minuter eller frysen 5 minuter.
Tryck ut halva degen i en pajform 15-20 cm i diameter. Grädda i 8 minuter.
Fyll pajskalet med bär och strö över socker. Gör ett lock av resterande pajdeg genom att baka ut den till en cirkel mellan bakpapper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca. 20 minuter.
2 kommentarer:
Man tackar! du är ju ett proffs nu! men så har du ju tränat ett tag också. kanske du skulle byta yrkesbana.....öppna cafe kanske.
Inget café för mig tack! Jag kan dock tänka mig att jobba som provsmakare på café!
Skicka en kommentar