Pajskal
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 st äggula
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca. 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca. 30 minuter.
Fyllning
3 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 dl lingonsylt
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll smeten i pajformen.
Grädda på nedersra falsen ca. 40 minuter. Låt kakan kallna.
Garnering
lingon
florsocker
Strax innan servering; garnera med lingon och sikta florsocker över kakan.
Denna kaka avnjuter jag idag på fredagsfikat tillsammans med mina kollegor på min sista arbetsdag (nästan) på sju månader.
3 kommentarer:
Njää... det där med kanel vet jag inte. Det är ju djävulens påfund, det...
What?! Den var i alla fall god och skulle kunna passa mycket bra på juldessertbordet.
mycket intiresno, tack
Skicka en kommentar