måndag, maj 11, 2009

Rädda mammorna!

Jag har ju tidigare skrivit om att sexualiserat våld används världen över som en krigsstrategi. Röda Korset har också uppmärksammat detta och har startat en kampanj som heter Rädda Mammorna. Detta för att sexualiserat våld är effektivt när det gäller att kränka motparten, se till att den egna folkgruppen/truppen fortplantar sig och begränsar fortplantningen av motparten.

Just nu pågår krig och väpnade konflikter på ett trettiotal olika platser i världen. Varje dag våldtas, stympas och dödas kvinnor i krigs- och konfliktområden. I dagens krig och konflikter används sexualiserat våld medvetet som vapen. Våldtagna kvinnor och flickor riskerar, förutom skador, oönskade graviditeter och förnedring. De riskerar även att förskjutas från sin familj och sin by. Röda Korsets närvaro minskar risken för övergrepp. Röda Korsets Rädda Mammorna-kampanj inbringar pengar till arbetet för att skydda kvinnor och deras familjer.

Hjälp dem genom att klicka på gadgeten bredvid och skänk pengar! Det ska jag (och för att förtydliga, pengarna går direkt till projektet)!

Inga kommentarer: