söndag, maj 10, 2009

Ny tradition

Tåget har precis startat sin väg från Metropolen hem till Lilla Staden. Ända sedan fredag lunch och till alldeles nyss har jag och syster yster spenderat tid tillsammans utan våra makar och kids. Det har varit så skönt!

Vi är väl inte de enda syskon som oftast träffas med hela familjen närvarande, så ni vet hur det är; något kids ropar alltid ”mamma” eller så är det blöjbyte eller dags att handla inför måltiderna eller dags att tillaga måltiderna eller så är något kids ledsen eller sur eller arg eller så är det dags att inta måltider eller dags för gemensam aktivitet – tiden att sitta ned och prata systrar emellan är liten och med många avbrott.

Så jag kom därför med idén att vi skulle boka in en helg om året när bara vi träffas, en systerhelg. Det har varit så roligt att ha den här helgen på tu man hand. Vi har shoppat, pratat, ätit, varit på bio, kollat på tv, pysslat och bara varit – tiden har flugit iväg, precis som när kidsen och makarna är med, men det har ändå varit tid vi fått med bara varandra och vi har skrattat så mycket. Jag hoppas att vi kommer fortsätta med denna nya tradition och kan varmt rekommendera den till andra syskon!

Inga kommentarer: