onsdag, juli 04, 2012

Nej tack

Varje sommar brukar kören träffas och käka och prata. Jag har varit med varje gång. Men i år skippade jag det.

I Lilla Staden är utbudet av restauranger begränsat. Lilla Stadens invånare har en förkärlek för en restaurang som ligger vid en liten å. Det är så fin utsikt tycker de. Jag har lite svårt att se charmen med utsikten (en parkering och några hus på andra sidan ån, Coop Forum skymtar i fjärran...), men framför allt har jag tröttnat på den dåliga service som ges.

Jag har fått gå och hämta personal för att beställa mat, dryck och dessert - ett otal gånger. Ägaren, som också serverar, försöker vara lite skojfrisk, men det landar sällan bra. En gång kom kocken ut och satte på tv:n som hängde på väggen bredvid bordet där jag satt och åt. Kocken hade inte den goda smaken att ha på lågt ljud, utan höjde rätt rejält så att det kändes som att vi satt och störde honom i hans vardagsrum. När beställningar blir fel så bemöter servitören/ägaren detta med:
- Ja, men det var så rörigt när ni beställde så det får du ta!
Ägaren/servitören tycker också att ett sällskap som vill ha ett fungerande saltkar och går och hämtar personal för att få beställa är ett jobbigt sällskap och deklarerar gärna det i telefonen vid nästa bokning.

Så jag har fått nog. Jag tänker inte gynna den restaurangen fler gånger. Därför hoppade jag kvällens utgång med kören. Har istället suttit hemma och myst, vilket varit mycket bättre för mitt tålamod och goda humör (och plånboken).

Inga kommentarer: