lördag, juni 04, 2011

Fett eller socker?

Det här med mat. Det går ju trender i allt, till och med i Livsmedelsverkets rekommendationer. Från att ha fördömt fett och förordat återhållsamhet kring detta gör de nu en översyn på sina rekommendationer.

För i lightprodukterna ersätts ofta fettet med socker. Socker är ju som bekant inte heller så väldans bra.

Men i väntan på Livsmedelsverkets nya rekommendationer; är fett eller socker att föredra? Jag tycker fett låter bättre, eller?

3 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Är det helt omöjligt att äta med sans och balans? Och se till att röra på sig? Det går inte att lyssna på alla råd och rekommendationer. Men det finns nog ingen som inte vet ungefär vad som är nyttigt och vad som är onyttigt, inte med handen på hjärtat.

Z sa...

Men man behöver ju inte välja. Undvik lightprodukterna (typ din gamla favvo Funlight)och ät inte så mkt fett, ät mer grönsaker och sånt som naturligt är mindre fett i. Eller vad menar du? Vill du veta en metod som du kan loosa vikt på eller vill du bara veta tankar ang vardagsmat? Jag tror inte det är bra att överdriva någon kost åt ngt håll. Hjärnan behöver kolhydrater för att kunna funka så att bara äta fett (LCHF)tror jag skadar mer än förebygger för de flesta. och sådan kost har man inte forskat tillräckligt på ön, man vet inte konsekvenserna om de finns såna. Jag tror ganska mkt på tallriksmodellen även fast jag själv sällan äter den...

Cirkus sa...

Ät bra mat.
Allt du stoppar i dig förvandlas till glukos i slutändan iallafall.
Rör på dig.

Jag vet att du gör allt det där, men hoppa för guds skull över funlight! Det är rena skiten! Skulle jag aaaaldrig ge til mina barn.