söndag, juni 28, 2009

Att ärva en trädgård...

...är både roligt och intressant. Vissa frågor uppstår dock eftersom jag inte är speciellt blomkunnig. Som den här blomman här nedan till exempel. Den ser onekligen lite ogräsaktig ut med sina ogräsaktiga stjälkar, men den har väldigt vackra blommor, vilket gör att jag blir osäker. Så om någon vet så är jag tacksam för lite information om vilken kategori den tillhör; ogräs eller perenn.


9 kommentarer:

Cirkus sa...

Näe, det där är inte ogräs, det är en...ööh... blomma... vet att mamma har den med avsikt i sin trädgård. (Var det den som hette Sankte Pers nycklar, tro?)
Kolla på www.odla.nu , där lär man sig massor!

Bina sa...

Ok, då vet jag! Tack så mkt!

Miss Gillette sa...

Det är perenna malvor. Dra inte upp dem! (Om du inte tycker de är fula förstås, det är ju liksom avgörande.) Maken säger att han tror att det är läkemalva, om nu det spelar nån roll.

Bina sa...

Nej, jag tycker ju att de är fina, därför har de fått stå ifred två somrar. Dock kände jag att det vore intressant att veta om det var ogräs... Såg mer lik ut myskmalva (som fanns med både vita och rosa blommor) än läkemalva. Men tack så supermycket, då vet jag att det är en malva och den kommer få stå kvar, kanske bli granne med någon kejsarkrona eller så!

Miss Gillette sa...

Maken är ingen auktoritet på malvor, och myskmalva är säkert rätt, den är vanligare också. Sommarmalvor är väldigt najsa att odla, fast de är ju bara sommarblommor. Men det blir fina buketter!

Anonym sa...

Jag har sagt Myskmalva varenda dag...lite tyst för mig själv sådär..bara när jag och MyskMalva hört...
//The Gardener

Bina sa...

The Gardener: Yeah right!

Cirkus sa...

Malva, ja... jaha, då var jag inte i närheten ens. fast man ska ju inte fråga mig om blomster...

Bina sa...

Cirkus: Joho, du visste ju att det inte var ett ogräs i alla fall!