torsdag, februari 26, 2009

Som om detta är en nyhet?!

Alla bantningsmetoder ger lika dåligt resultat basunerar flera medier ut idag, som om det vore en nyhet att en bantning sällan ger långvariga resultat? Det är ju bara så enkelt som att äta mindre än du förbränner och när du sedan kommit till din målvikt äta lika mycket som du förbränner - typ. Hur svårt kan det vara?

1 kommentar:

Miss Gillette sa...

Länken funkade inte så jag kan inte läsa vad där stod, men bantning är kontraproduktivt därför att man lär kroppen att klara sig på mindre energi. Och det fortsätter den med när man nått målvikten och börjar äta mer igen = man går upp ivikt igen snabbare än man gick ner.

Man SKA inte banta, punkt och slut. Man ska lägga om kosten så att man äter vettigt, och sen ska man fortsätta med det, alltid. Då går man ner mycket sakta, men i gengäld manipulerar man inte med kroppen, utan den viktminskning man såsmåningom uppnår är beständig (så länge man äter efter vad sunda förnuftet föreskriver. Och det betyder inte att man aldrig äter fett eller sött eller ovettigt. Bara att man som regel käkar sunt.)

Detta var en gratislektion från Miss Gillette. Ursäkta, men jag fattar inte att folk aldrig nånsin kan fatta att det inte HJÄLPER att banta. Det måste vara världens största skygglappstänkande.