torsdag, februari 12, 2009

Individuell lönesättning?

I skolan får ju eleverna betyg och lärarna måste såklart sätta IG på de elever som inte uppnår målen. Men det är ju hemskt konstigt att det inte finns personer i arbetslivet som presterar undermåligt och därför hamnar i spannet under normalprestationen. I alla fall är det så på min arbetsplats. Där gör alla ett jobb som hamnar inom gränsen för normalprestation. Ingen över och ingen under. Det tycker jag är väldigt märkligt.

5 kommentarer:

Z sa...

Nu fattar jag inte riktigt. Det är klart som tusan det finns folk ute i arbetslivet som underpresterar. Och de får väl inte lika mycket i lön som oss som normalpresterar heller... Så är det solklart här i allafall... Kanske missförstod ditt inlägg....?

Bina sa...

Så är det inte hos mig och det tror jag är skillnaden mellan att jobba i privat och offentlig sektor. Inget är resultatbaserat hos oss och det är såklart svårt att mäta resultat av socialt arbete, men ändå, om ngn mestadels hasar omkring så borde den få mindre betalt, men icke!

Z sa...

Antar att du ser dig själv tillhöra den grupp som INTE hasar omkring... ;-)

Bina sa...

Nej, jag hasar definitivt inte omkring på jobbet! Jag klapprar omkring i rask takt när jag rör mig!

Anonym sa...

Precis som våran lilla J på jobbet här(du vet vårrusetspringaren....) hon klipprarklapprar sig genom redaktionen här... Snabbt snabbt snabbt... Får magsår bara jag hör klackarna....
/Z