fredag, januari 09, 2015

Men SÄG det då för i ....!

I slutet av september lanserade kommunen vår nya digitala plattform. Alla datorer blåstes rent och en ny installation gjordes. Efter detta noterade jag typ rätt omgående att jag inte kom åt något utan internetuppkoppling och (newflash för supporten här) det finns inte alltid internetuppkoppling när en är ute och flänger och far och föreläser och har sig. Detta resulterade alltså i att jag blev topp tunnor och ringde supporten angående detta första gången i oktober. Men det var ju så nu med den nya plattformen att en var tvungen att vara uppkopplad och om bara direct access fungerade så skulle det funka. Så jag accepterade faktum, om jag var utanför kontoret och behövde jobba var jag tvungen att ha internetuppkoppling. Meeeeen, det var inte hela sanningen tydligen för ganska omgående inträffade det att jag trots internetuppkoppling fick följande felmeddelande:


Jag kontaktade supporten kring detta tre gånger innan jul. Samma god damn pappegojsvar: med den nya plattformen bla bla bla, det är ju konstigt för det ska ju gå om direct access yada yada yada. Den sista gången jag ringde var 22 december och de återkopplade inte efter det.

Idag fick jag totalt spel när laptopen inte ens kunde koppla upp på ett trådlöst nätverk, fast jag provade två olika. Jag ringde till supporten igen. Förklarade att jag inte kan ha det så här. Jag måste kunna nå mina dokument och ppt-filer oavsett om jag är uppkopplad eller inte. Först fick jag samma svar och då tog mitt tålamod slut:
- Vet du, min laptop, det är mitt arbetsinstrument, jag ska inte behöva anpassa mig efter den, den ska anpassa sig efter mig. Eller vad tycker du, är inte det rimligt?
- Joo...
- Du får koppla bort funktionen att den måste vara uppkopplad, du får se till att det går att spara på laptopens hårddisk. Går det?
- I så fall får vi titta på en lösning just för dig eftersom den här plattformen gäller alla i kommunen och idag på förmiddagen har jag fullt upp.
- Jaha, men jag har en deadline 12:00 på måndag och då måste tre handlingar vara färdiga så har ni någon lånedator i så fall?
- Kanske.
- När vet du om ni har det?
- Det kan jag fråga nu.
- Bra. Gör det.
Ingen dator fanns förstås att låna.
- Så vad föreslår du att jag gör nu då?
- Ja, det lättaste är ju att du åker till ditt kontor och kopplar in en nätverkskabel och sedan kopierar över på ett USB-minne. Det går ju också att skapa en ny mapp under C: där du kan spara allt. Men då får du ingen backup på filerna.
- Vänta, vad då, kan jag skapa en ny mapp som gör att alla dokument jag vill sparas på laptopens hårddisk och jag kommer åt dem utan internetuppkoppling?
- Ja.
- Och hur gör jag det?
- Fast då får du ingen backup på dina filer.

AS IF I CARE?!

Gissa supportergrabben, vad tror du jag har mest nytta av:
1) Att kunna komma åt alla mina filer och få en backup av dem fast bara om jag har internetuppkoppling och inte alltid då heller

ELLER

2) Att jag kommer åt alla mina filer alltid oavsett internetuppkoppling eller inte och inte får en backup på dem

Så min fråga blir liksom:
Varför sa de inte detta på supporten i oktober när jag ringde första gången?! OMG!

1 kommentar:

KaosJenny sa...

När teknik, som ju ska hjälpa en, trasslar blir man tokig. Det ska ju bara funka. Hoppas det löser sig. Kram