söndag, augusti 16, 2009

Fynd i den ärvda trädgården...


Se vilken vacker Klematis vi har! Den slingrar sig så fint och har helt underbara blommor, de ser nästan konstgjorda ut!

3 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Underbar! En jackman va? Jag flyttade vår jättegamla och -etablerade till en stooor låda, men där tynar den, stackarn. Jag har ingen hand med klematis men inser ju att den gamle vännen måste få komma ner i marken igen för att bli sådär galet blomtyngd just vid den här tiden på året. Jag saknar de blålila parasollerna mot fasaden en tidig oktobermorgon.

Bina sa...

Absolut. En jackman...??? Vet inte vilken sort det är. Om jag ska vara ärlig visste jag inte att det var en klematis, det var Sportfiskaren som visste det. Men jag håller med om att den är mycket vacker att vila ögonen på!

Miss Gillette sa...

Jackmanklematis (Clematis jackmanii) är en grupp senblommande klematis. De har ofta (möjligen alltid, jag är verkligen ingen expert) stora blommor och ska klippas ner om hösten (till skillnad från de flesta tidigblommande sorter). Fast innan ni gör det är det väl säkrast att ni tar reda på oredentligt vad det verkligen är för en sort ni har. Fin är den i alla fall! Vilken fröjd det måste vara att upptäcka växt efter växt i en ny trädgård sådär som ni gör nu!