fredag, juni 13, 2014

Vilka underbara veckor det varit!

En massa veckor med helgdagar och lovdagar och så en dag varje vecka med föräldraledigt! Värme och sol på det och OMG så najs! Det har liksom känts som en lång, härlig uppstart inför sommarlov och så småningom semester.
Vi har börjat åka till stranden. Jag badavaktar mest. Och läser eller lyssnar på bok under tiden.
Kören har traditionsenligt sjungit på nationaldagen och jag har åter igen fått närvara under den fina ceremoni när nya medborgare hälsas välkomna!
Jag har upptäckt att jag kan sitta på jobbets uteplats och ändå skriva i vårt journalsystem. Yay!
Jag har fått möjlighet att vara vaken riktigt sent och sy. Här är mitt senaste projekt. Det ska bli en sommarklänning, men eftersom jag inte sytt modellen tidigare så krävs en del ändringar innan det blir rätt. Den första modellen jag provade kändes inte ens i närheten av värt besväret, men den andra modellen jag valde kändes somrig och värd tiden det tar att modifiera mönstret. Efter fyra och en halv toile är jag nu redo att klippa i fintyget!

Ätit ute på uteserveringen med kollegor har jag gjort också. Så soft!

lördag, juni 07, 2014

Dag 151

Gudstjänst för stora och små. Jag lärde mig något nytt om en berättelse ur NT som jag inte riktigt förstått tidigare, sådant gillar jag!

Dag 147

Syskonkärlek!

Dag 143

Uppsala bjöd på tre intressanta och somriga dagar!

Dag 142

Uppsala Domkyrka. Känner mig alltid hemma i kyrkor. Lugn.

Dag 141

Smygfotat :-) Vacker kvinna på bänk i vacker omgivning.

tisdag, juni 03, 2014

#enavalla

Sveriges Radio har denna vecka tema "Våld i nära relation". Så glad att de tar upp ett så viktigt ämne! Googla på den hashtagen på alla möjliga sociala fora så får du en massa bra och intressanta radioprogram att lyssna på!

måndag, juni 02, 2014

Genom dina ögon

De där kidsen alltså. Den där fantasin de har. Den som inte studsar mot föreställningar och hinder utan som bara flödar fritt. Idag gick Liten och delade ut stenar som hade fått målarfärg på sig (Sportfiskaren målar huset). Jag fick välja om jag ville ha de små, mellan eller stora. Jag valde lite oengagerat men hennes entusiasm smittade av sig. När jag tittade på dem lite mer noggrant så såg jag ju att de där ihopklumpade stenarna verkligen kunde beskådas med viss andakt. Det är en av de bästa sakerna med att ha barn, att få lära sig en massa nya saker och att få kontakt med den barnsliga sidan.