torsdag, maj 29, 2014

Gräsklippning

Faktiskt en trädgårdssyssla jag gillar. Traska omkring där och dölja oväsendet med någon av P1:s alla fantastiska program eller en ljudbok. I eftermiddag ska jag på bio med en väninna, så jag drar mitt strå till stacken innan jag åker!

tisdag, maj 27, 2014

Nehej...om jag skulle ta och...

...skriva klart den där hemtentamen. Jag kom ju igång så himla bra på väg hem från universitetet och så satte jag mig i lördags natt och skrev. Men så kom jag till den sista frågan och jag förstod inte riktigt vad som menades. Då bestämde jag mig för att ta en paus. Jag mailade kursansvarig om vad som menades och sedan stängde jag igen datorn. I måndags fick jag svar och nu borde jag verkligen ta tag i att svara på de frågor som är kvar. Hemtentan ska inte vara inne förrän 14 september, men jag vill lämna in den så snart som möjligt! Jag ska bara...

måndag, maj 26, 2014

#inteimittnamn #viärsverige #tillsammansskapet

En natts sömn gör nästan alltid under. Idag har jag återhämtat mig från gårdagens maktlöshet. Idag är jag uppe på barrikaderna igen. Ovan nämnda hashtags ger mig hopp för vi är så många som fått nog, som inte glömt historien och som kommer arbeta aktivt för mångfald. Se det här klippet:


söndag, maj 25, 2014

God natt Europa

Den främlingsfientliga, rasistiska och högerextrema kylan som breder ut sig i Europa ikväll har fått mig i sitt grepp just nu. Imorgon ska jag upp på barrikaderna för mångfald igen, det lovar jag. Men nu gick luften ur mig. Jag har tre underbara barn som jag inte kan skydda från hatet. Ikväll känner jag mig maktlös.

torsdag, maj 22, 2014

Längtar hem

1. Tåg från X försenat. 2. Surar när jag inser att jag inte kommer hinna köpa den bakelse jag sett fram emot att inmundiga som middag. 3. Är ändå glad att jag har två äpplen. 4. Får SPRINGA till tåget mot Lilla Staden! 5. Kommer fram till perrongen. Tågets avgångstid 15 minuter senare. 6. Surar över att jag kanske inte hinner hem innan småkidsen somnat och att det ändå är för lite tid för att hinna köpa bakelse och att jag sprang i onödan. 7. Tågets avgångstid flyttas fram ytterligare tjugo minuter. 8. Är nog den enda på perrongen som blir glad! Går och köper chokladhallonbakelse!

Dag 138

Min lillebror. Vi har delat så mycket och jag känner sådan kärlek för honom.

onsdag, maj 21, 2014

Dag 137

Jag inser ju att jag gått in i någon sorts 40-årskris. Jag har börjat engagera mig ganska konkret i arbetet för mångfald. Bland annat brukar vi kärleksbomba, vilket innebär att vi klistrar över rasistiska budskap med  budskap som är för mångfald. Det är åtminstone en konstruktiv 40-årskris och det är jag nöjd med.

tisdag, maj 20, 2014

Dag 135

Till och med statyn vände ryggen åt SD och rasismen. Yay!

Dag 132

Ja, vi bakar mycket helt enkelt. Här vispar vi vaniljvisp till årets första rabarberpaj med nyskördade rabarber. Liten hjälper till, som alltid.

Dag 130

Ledig dag och vi bakar cupcakes. Chokladcupcakes med jordnötsfrosting. Nom nom!

Dag 129

Ett hjärta för varje hatbrott genomfördes på olika ställen landet runt. På Litens förskola hjälpte de till att klippa hjärtan. Jag ansvarade för insamlandet. Så fina hjärtan! Så fint att engagera barn i arbetet för mångfald!

Dag 128

Jag är mycket för att ge mig själv en klapp på axel för olika saker jag tycker att jag gjort bra, eller bara gjort för den delen. Den här unnade jag mig efter att ha färdigställt min del av en hemuppgift på den universitetskurs jag går just nu. Typ dö-god var den!

Dag 125

Vårkonsert med kören. Finurliga körkollegan stör bilden ;-)

Dag 123

Efter en i övrigt ganska jobbig dag avslutade jag den på precis rätt ställe och med precis rätt personer.

Dag 118

Hejdå solen!

Dag 117

Litens bästa vän.

söndag, maj 11, 2014

En framtida Leila?

Idag har jag skördat våra första, smala rabarberstjälkar och gjort en rabarberpaj. När jag skulle vispa vaniljfluff ville hon hjälpa till och när jag tog kort på henne tyckte hon att jag skulle filma henne istället och lägga upp på Youtube. Sötnöt!

lördag, maj 10, 2014

Från högintensiv till lågintensiv...

Den här helgen hade vi fullt upp med både vuxen- och barnaktiviteter. Det var till och med så fullt att vi fick rodda med barnvakt för att få ihop allt. Så jag hade laddat för en högintensiv helg.

I morse strax innan sex vaknade Liten och meddelade att hon skulle gå och kissa. För att sekunderna senare meddela att hon också behövde kräkas. Så nu har vi gått från högintensiv helg till en lågintensiv helg. Inte helt fel det heller!