onsdag, januari 29, 2014

Så var det med den landningen...

I och med att jag går ned i tid så kommer jag tacka nej till nya och försöka avsäga mig strategiska uppdrag eller minska på tiden för dessa uppdrag så att den tid jag är i tjänst ska kunna läggas på det operativa arbetet. Just nu håller jag på att klura på om jag ska avsäga mig ett uppdrag eller inte.

Så ringer en person som arbetar på nationell nivå med våld i nära relation och erbjuder mig ett uppdrag som verkar så spännande! Det finns ett nationellt team med experter som svarar i telefon och ger råd till olika myndigheter som arbetar med den här frågan. Nu ska teamet utökas med två socialarbetare i första linjen. Jag valdes ut som en av dem! Jag skulle i så fall ha telefonen en hel dag lite nu och då och serva hela Sverige just den dagen.

Men. Så var det det där med fokus på den operativa delen av min tjänst... Med lite tungt hjärta, men med stolthet sa jag att jag var oerhört hedrad att ha fått frågan, men att jag tyvärr var tvungen att tacka nej just nu.

Åååååååååå...att det inte går att klona sig!

tisdag, januari 28, 2014

Tillväxtperiod igen!

Lillkillen gillar typ inget av den mat vi lagar, men just nu är han inne i en tillväxtperiod. Han äter inte mer av den mat han inte tycker om, men desto mer mellis och mat han tycker om (när den serveras...). Till mellis har han ätit två lingongrova, en liten portion fruktsallad, ett glas o´boy, ett glas vatten och ett äpple!

Nu har jag vant mig!

Första lönen efter påbörjad föräldraledighet på 20%. Några tusen mindre och lite trångt att få in allt jag vill i min almanacka under fyra arbetsdagar, men det är SÅ värt det! Har precis ätit fruktsallad med Liten, som under melliset deklarerade att hon aldrig vill flytta ifrån mig för hon tycker om mig så mycket! Nu ska vi klä på oss och gå ut i vinterlandet för att handla till kvällens hemgjorda pizza. Kunde inte ha det bättre!

måndag, januari 27, 2014

Dag 27

Körövning.

Dag 26

Zumba!

Dag 25

Till mitt stora förtret glömde jag kameran när jag följde med Liten på kalas. Men mobilen fick duga.

Dag 24

Min kreativitet får sitt utlopp i sömnaden.

Dag 23

Ett foto på mobilen får representera den där pusselbiten som föll på plats för några dagar sedan.

Dag 22


Vår hembygdsgård i vinterskrud.

lördag, januari 25, 2014

Tack ännu en gång google

Kvällen bjöd på ett litet äventyr. Lillkillen och Liten leker på övervåningen. Plötsligt kommer Lillkillen ned och är helt förtvivlad över att han av en olyckshändelse lyckades få sitt tuggade tuggummi att fastna i Litens hår. Vi försöker lugna och trösta, men han är verkligen så ledsen. Googlade och fick tipset att ha olja på tuggummit och låta det sitta i en stund. Så vi sätter oss och äter middag medan Liten har tuggummi och solrosolja i håret.

Därefter går vi upp och kammar ur tuggummit. Inte så lätt, men inte heller så svårt, så det var ett bra tips!

torsdag, januari 23, 2014

Pusselbitar som faller på plats

Plötsligt bara händer det. Att pusselbitar jag anat skepnaden på långt där borta, kommer fram i ljuset och faller på plats. Sådant gillas!

tisdag, januari 21, 2014

Dag 21

Plötsligt på morgonen är de där, frostrosorna. Så vackra!


Dag 20

Veden som ger oss värme. Älskar den.


Dag 19

Sorry, men den här bilden förblir också privat. När jag skulle gå och lägga småkidsen så kom jag på att jag inte hade tagit ett enda kort den dagen, vilket jag berättade för dem. Lillkillen ville att jag skulle ta kort på dem när de sover. Mycket god idé! Så jag har ett kort på Liten och ett på Lillkillen, båda så fina, så fina. Jag valde det på Lillkillen. Hans axel med ett födelsemärke syns och det tyckte jag var en fin detalj.

Dag 18


lördag, januari 18, 2014

Dag 17


Dag 16

Snart 20 år tillsammans.

fredag, januari 17, 2014

Våldets konsekvenser

Man utövar våld mot sin kvinnliga partner. Hon skriker och kastar saker för att undkomma den våldsutövande mannen. Det låter således från lägenheten. Grannar blir störda. Detta har hänt tidigare (att han utövat våld mot henne) och även då har grannarna blivit störda. Hyresvärden Bostjärnan bestämmer att nu är det nog. Kvinnan vräks.

#fail

torsdag, januari 16, 2014

Dag 15

Lyssnade på gårdagens partiledardebatt i radio. Och precis när de debatterade skolpolitiken fick jag syn på Lillkillens läxbok som låg på vardagsrumsbordet. Den säger väl en del om hur skolpolitiken fungerar i verkligheten...

Dag 14Eller nästan för er i alla fall. Liten har av någon konstig anledning älskat att bada i badhus men vägrat bada i vårt badkar. Men så igår skuttade hon glatt i. Och jag var redo med kameran. Dagens bild förblir privat, men ni får en "ersättningsbild". Av russinfossingar.

tisdag, januari 14, 2014

Dag 13

När Lillkillen badar står Liten alltid bredvid och leker med honom. Och blir storebror lite ledsen så finns hon där med en omtänksam hand som stryker över ryggen.

Dag 12

Dagens bild var en solnedgång. Men så hörde jag Litens lilla röst berätta historier. Jag letade upp henne. Solnedgångar i alla ära. Men denna vardagsbild vann.

Dag 11

Vi rensade bort julen på lördagen. Men den här vackra! Inte kunde den kastas ut ännu.

Dag 10Tänk att få förmånen att hjälpa en förälder att fylla i de handlingar som behövs för att hen ska få hämta sitt barn till Sverige. Och så får jag betalt för det också för det är mitt jobb! Fatta att jag har världens bästa jobb!

Dag 9

10 år som socionom 2014-01-09. Kunde bli värsta långa blogginlägget. Blir en bild på mitt firande. Nom, nom!

Manglad

Phew! Vissa dagar är jobbet som att köras genom en mangel fast i lite finare lokaler med välartikulerade människor.

Ikväll blir det en väldigt stor skål popcorn.

lördag, januari 11, 2014

Ja sär, ja sär!

Fixarn kom in, typ nyvaken efter slummer i soffan. Nu sitter Sportfixaren och han och går igenom vilka de var kära i för typ 20 år sedan. Shanice, Izabella Scorupco, Jennifer Brown har hittills nämnts och även youtubats...

Gäspar och tror jag går upp på de övre salongerna...

fredag, januari 10, 2014

En epok gål i glaven

Liten kan säga r. Hon var fortfarande lite liten utan r. När hon sjöng om "läven och låttan och glisen". Nu, när hon helt plötsligt sjunger om "räven och råttan och grisen" så blev hon genast lite större. Ja. Allting har sin tid.

onsdag, januari 08, 2014

Dag 8


Dag 7

Liten och jag spelar interaktivt spel framför tv:n. Det gröna mot det svarta.

Ska, ska inte, ska, ska inte...

Har en bild för dagen. Men gillar mer det bilden står för för mig än själva bilden. Överväger att gå ut i mörkret med kameran och se om jag hittar något intressant att fota. Dock hungrig... Måste nog äta något först i så fall.

tisdag, januari 07, 2014

Dag 6

Har fått för mig att jag ska virka lite bakverk som tidsfördriv på resande fot. Håller på med en semla lagom till fettisdagen och helt plötsligt låg den där på vardagsrumsbordet, dagens bild.

Dag 5

Tog säkert 30 bilder ur olika vinklar med olika många båtar på varje bild. Den här blev det!

Ledigt blir stressigt?

Jag har inte jobbat heltid  på länge, har jobbat 90%. Det här året blir Liten fem år och nästa höst börjar hon skolan. Så jag tyckte det var på tiden att vara hemma lite mer medan jag har möjlighet. Så från och med nu är jag ledig en dag i veckan. Funderade ett tag på att vara ledig två eftermiddagar istället. Eller att gå hem tidigare varje dag. Fast för mig är det verkligen inte samma sak att gå hem tidigare som att vara helt ledig. Jag behöver den där känslan kvällen innan att "i morgon är jag ledig, i morgon kan jag bara ta det lugn på morgonen". Den är viktig för mig.

Det ska bli så skönt!

Men. Det skapar även stress för jag vet ju att under den här tiden när jag varit ledig en dag varannan vecka så har den veckan den lediga dagen infallit på varit lite av ett stressmoment. Det går inte att hinna fem dagars arbete på fyra dagar. En arbetsdag bort är en arbetsdag bort. Jag har diskuterat med min chef och sagt att jag har svårt att prioritera bort saker, men har blivit bättre och bättre på det. Jag kommer ha fokus på mitt operativa arbete och försöka prioritera bort poster inom det strategiska arbetet. Jag hoppas att min stress inför detta kommer lägga sig och att jag kommer kunna landa i min tanke: att det är SÅ värt det för att få vara med kidsen hela och delar av min lediga dag.

måndag, januari 06, 2014

Sover sött

Jag lägger småkidsen idag. Med hopp om att undvika att se ut som familjen panda på onsdag när allvaret drar igång gick vi upp på övervåningen redan 19:30. 20:00 släcktes lampan och jag informerade barnen (som låg med mig i dubbelsängen) att om de inte var tysta och låg stilla (för de brukar ha en tendens att prata och prata och prata och fnissa och busa) så skulle de båda få lägga sig i sina egna sängar och jag skulle inte sitta kvar hos dem.

Och tänk. Tolv minuter senare sov de.

söndag, januari 05, 2014

En bra start på det nya året

Det förra året började verkligen inte bra. Jag vill inte outa det här, men det var så mycket sorg och oro, maktlöshet och förtvivlan.

Det här året börjar verkligen bra. Jag njuter så av att ha min familj runtomkring mig. Kidsen, som skrattar, bråkar och ropar "mamma" i varierande tonart, som i sagan om de tre bockarna bruse med den lilla bockens ljusa röst (Liten), mellanbockens mellanröst (Lillkillen) och stora bockens mörka röst (Stora Killen). Sportfiskaren och Stora Killen som pratar, delar musiksmak och gaddar ihop sig mot mig i diskussioner kring jämställdhet. Jag är så tacksam för dessa dagar och är det något jag lärt mig så är det att ta vara på det som är bra och vara här och nu och inte så mycket i morgondagen. Den är sen. Nu är nu.

Och nu ska jag lämna Liten sovandes här i sängen bredvid mig och gå ut till brorsan och hans fina svägerska, Sportfiskaren och Stora Killen och tillsammans ska vi inta en riktigt god dessert! Nom, nom!

lördag, januari 04, 2014

Dag 4


Dag 3

Det var ett svårt val. Två helt olika bilder av vanliga vardagssituationer.

Jag gillar den här bilden. Skärpan, detaljerna, speglingarna i diskhon. Men...


...till slut bestämde jag mig för den här bilden. Mjukare ljus, inte så skarp. Älskar de bara fötterna.

Den här utmaningen äger!

Den här fotoutmaningen alltså. Så bra grej! Har med mig kameran nästan överallt och får öva tålamod för att jag tänker att i den här situationen kommer det snart bli ett kodak moment. Ibland blir det det, ibland inte. Jag tänker att jag mest ska köra dokumentärfoton. Alltså inte arrangera så mycket, fast jag kanske ändrar mig längs vägen, vad vet jag. Den bästa bi-effekten som jag inte hade tänkt på trots att den är rätt obvious är att jag kommer få så många foton "över", de jag valde bort som dagens foto, och de kommer ju verkligen bli en bit av min story 2014. Nu ska jag välja bland dag 3 och 4. Återkommer snart!

torsdag, januari 02, 2014

Igår och idag. Dag 1 och 2.

Klicka med fördel på bilden så du ser den lite större!

1 januari: En liten del av vår julgran. Tog sent i går kväll och är nöjd att jag fick så bra färgåtergivning. Jul är mysigt.


2 januari: Utanför garnaffären är stuprännorna så fina. Och något jag inte sett förut är lyktan, så vacker! Både till design och nyans på ljuset. Först fick jag med vaktbolagets dekal, det var inte så snyggt...

Årets utmaning!

Inga löften i år, men väl en utmaning för året. En foto-utmaning. Jag köpte ju en analog systemkamera för länge sedan och därefter levlade jag till en digital. Jag har inte riktigt lagt ned den tid jag skulle vilja på den för att lära känna den. Dessutom är jag sugen att köpa en mer avancerad kompakt kamera. En som inte tar så stor plats utan är liten och nätt, relativt i alla fall. Men den är inte inköpt än i alla fall. Så jag antar utmaningen med min SONY Alpha 300.

Ett foto om dagen! Fast jag kommer inte publicera ett om dagen utan samla ihop dem lite och datummärka dem sedan. Ibland kommer jag hoppa över publicering av dagens bild om det är typ porträttbilder på någon jag inte fått lov att publicera.

Här går det att läsa mer om utmaningen! So far hänger Företagerskan på och även syrran, vilket ju känns roligt för då har jag någon att spana på och inspireras av eftersom hon är fotograf!

Och eftersom jag tar min utmaning på största allvar så ser jag nu "Alla är fotografer" på SVTPlay. Hade tidigare kommit till del 2 och nu är jag på del 5. Har redan en tanke om dagens foto. Hoppas det blir så bra som jag tänkt mig.