tisdag, december 31, 2013

Det en inte har i huvudet...

...får en köra ikapp! Den frusna dumlemarängtårtan och min svartvinbärscoulis var visst kvar i frysen och kylen när vi åkte... Nu är de med!

Dags för lite partysömn

Nej, om jag ska orka med kvällens och nattens festligheter måste jag sova lite nu. Svartvinbärscoulis:en är färdig och resten av desserten håller på att frysa till sig. Således är min familjs bidrag till nyårsfirandet avklarat. Så jag tar och sussar lite nu och så kör vi på sedan!

Och för det fall att jag inte hinner skriva mer idag så kan jag summera 2013 så här:

Januari: Var så sjuk en dag att jag var hemma från jobbet nästan hela dagen. Kär kollega slutade. Jag ringde ett samtal som jag funderat över så länge om jag skulle eller inte och det blev bra.

Februari: Vi försökte rekrytera ny enhetschef till min enhet. Gick sådär. Sportlov. Uppdrag Granskning satte strålkastarna på män som näthatar kvinnor. Och jag började se min lillebror i ett helt annat ljus. Inget ont som inte har något gott med sig.

Mars: Var så jobbig pivat! Så tuff, för att inte säga vidrig. Vill aldrig ha den tillbaka. Och ändå. I nöden prövas det mesta. Och det höll. På jobbet fick jag förfrågan om att bli tf enhetschef över delar av min enhet. OMG så jag funderade och vred och vände och vägde. Till slut tackade jag ja!

April: Scrap & Pearl med syrran. SÅ roligt och jag ser redan fram emot nästa års event då vi ska gå två dagar och INTE boka in intervju med pressen! Jag tillträdde som tf enhetschef på deltid. I övrigt tog mars månads (och de andra inte lika jobbiga, men dock påfrestande månaderna) pärs ut sin rätt och jag tror inte jag sovit så mycket under april som jag gjort sedan Liten kom!

Maj: Svärfar dog. Pappa skrämdes lite och hamnade på sjukhus, men det var inget allvarligt. Trots detta kände jag att jag började få tillbaka mina krafter. Solen, värmen, ljuset.

Juni - Augusti: SOMMAR! Och vilken härlig sedan! Både vädret och sällskapet och maten!

September: Ny enhetschef rekryterades till jobbet och jag fick byta enhet - det passade mig alldeles ypperligt! Romgate uppdagades av DN. Kyrkoval.

Oktober. Återgick till mitt gamla jobb på heltid. Skönt! Visst har jag lärt mig mycket och tyckte det var roligt, men att vara chef kräver mycket och jag är inte färdig med mitt eget operativa arbete - har så mycket kvar att göra! Vi hade utbildare här från England för att lära oss hålla i en kurs för våldsutsatta kvinnor. SÅ intressant! I övrigt en hektisk månad med alla födelsedagar. Och ett bakslag. Som jag dock valde att se som ett steg mot positiv förändring. Och så var det ju Syfestival!

November: Typ bara försvann - det blev november och sedan var det december!

December: Känner att det nog finns hopp. Att det kanske kommer bli bra. På jobbet fick jag möjlighet att vara handläggare i ett barnavårdsärende igen. Intressant, men som alltid när det är ett LVU - intensiv period av arbete! Hemma hann jag ju faktiskt med rätt bra och det blev jul och vi har haft kul.

Så hejdå 2013.

Välkommen 2014.

måndag, december 30, 2013

Bara för att det är jul och allt...

...så ska jag slå Sportfiskaren med häpnad under tiden som han är och handlar. Jag ska packa upp min och Litens resväska. Annars kan den lätt bli stående till nästa gång jag ska använda den (vilket är om bara några dagar och nej, vi har väl ingen särskild brist på kläder direkt...). Ofta blir den stående i sovrummet så att Sportfixaren förutom att störa ihjäl sig på den också slår i tårna eller snubblar på den. Men som sagt. Nu ska jag gå upp och packa ur den och ställa undan den pronto!

Borta bra...

...men hemma är alltid bäst. Efter en turné på några dagar är vi åter hemma. Ikväll blir det whiskey med Fixarn för Sportfiskaren och då ska jag bänka mig framför tv:n med en stor skål popcorn och någon av alla mina typ 15 olika popcornkryddor på och kolla på Downton Abbey Julspecial som jag missade i lördags. Fy för bövelen vad najs!

tisdag, december 24, 2013

Dagens ungar

Julafton. Och den första vaknar inte förrän 7:30?!?!?! Nästa en dryg halvtimme senare och så Stora Killen någon timme efter det. Vad är med kidsen nuförtiden?! Jag var vaken typ 05:00 jag. Fick dock inte gå upp då...men ändå?! Ligga där och sova hela morgonen! Knasbollar!

måndag, december 23, 2013

SÅ på banan

Jag är med i matchen. I lördags var det ischoklad, inhandlande av gran, maken och kidsen gjorde pepparkakshus och sedan klädde vi granen. I går inhandlande av nästan alla julklappar och idag har jag slagit in nästan alla julklappar. När jag var liten hade vi inte julstrumpa utan på morgonen fick vi göra en julklappsjakt. I Sportfiskarens familj var det julstrumpa som gällde. Nu kör vi en mix med julstrumpa och julklappsjakt och julklappsjakten brukar jag sitta och skriva rim-verser till typ 01:30 natten till julafton. De är också redan färdiga, bara att skriva ut och gömma när kidsen somnat (eller tittar åt annat håll).

Känner hur julefriden sänker sig över mig och det är dags att njuta!

torsdag, december 19, 2013

Nu är jag hemma

I mitt RUT-städade hus och jag gillar't! Nu ska tomtarna och änglarna och Jesus få flytta in här imorgon.

tisdag, december 17, 2013

Jul-RUT

I år har maken gjort något klokt. Han har köpt en storstädning av huset. Så på torsdag kommer en städfirma och ska städa huset i sex - sju timmar. Ser fram emot att komma hem på torsdag kväll!

fredag, december 13, 2013

SE!


#jagärjason #dethärärmittland

torsdag, december 12, 2013

Dummerjöns (för att använda ett snällt uttryck)

Ärendet rör vårdnad, boende och umgänge. Ena  föräldern är dömd för olaga hot, olaga dataintrång och ofredande mot den andra föräldern.

Domaren föreslår att den våldsutövande föräldern ska få bo i den våldsutsatta förälderns bostad lördag till söndag en gång i månaden för att barnets rätt till umgänge med den våldsutövande föräldern ska tillgodoses.

Alltså. Hur. Inkompetent. Får. En. Domare. Vara.

Jag blir så god damn trött.

tisdag, december 10, 2013

Ingen hörselnedsättning. Än.

På kurs. En kursdeltagare tror att vi alla har en grav hörselnedsättning (tror jag i alla fall) för hon nästan skriker när hon pratar i storgrupp. Det konstiga är att hon pratar i helt normal samtalston när det är grupparbeten och i samtal med bara en person. Men som sagt, när det blir storgrupp låter hon som en megafon! Jag har god lust att vända mig om och säga med viskande röst som jag säger till småkidsen ibland:
- Du, vet du, jag hör vad du säger även om du pratar tyst, jag står precis här bredvid dig.

lördag, december 07, 2013

Helt trött!

Idag har jag bakat lussekatter, gjort oreoglasstårta och en stor texmexpaj i långpanna. Och lunch dessutom. All denna tid i köket har gjort mig helt utmattad! Ser fram emot att få dimpa ned i soffan och kolla Downton Abbey sedan!

tisdag, december 03, 2013