måndag, oktober 28, 2013

Det här med muskelminne

Alla har muskelminne, det fungerar olika bra på olika individer. Mitt muskelminne fungerar mycket bra, både när det gäller att öva in körens låtar och när det gäller koreografi på zumban. Idag var jag hos en instruktör som jag går hos ibland nu för tiden, men förr gick jag där mest.

Så kommer en låt jag känner igen. Och då händer det:
Muskelminnet kommer ihåg, men inte hjärnan och jag, så helt plötsligt är kroppen på väg åt ett håll medan hjärnan försöker härma instruktörens rörelser. Konstig känsla!

torsdag, oktober 24, 2013

Sådana kollegor gillar jag!

På väg ut ur kollegans rum (inte på samma enhet, men dock på samma socialkontor) när hon försynt säger: Eeeh...jo...dina knappar har gått upp...

Kollar ned och inser att knapparna på både koftan och blusen har gått upp och det är fri insyn till min bh!

torsdag, oktober 17, 2013

Amazing


Det är faktiskt exakt två år sedan det här började. Det transnationella utbytet då. Alla verksamheter vi fick presenterade för oss. Redan då gillade jag just en verksamhet särskilt mycket. En manualbaserad edukativ kurs för våldsutsatta kvinnor. När de sedan kom till Sverige så började jag förhöra mig om möjligheterna för några att komma till Sverige och utbilda oss i metoden. Det var inga problem. Staten släppte utvecklingsmedel och jag fick klartecken från ledningen att söka. Ansökan beviljades och igår och idag har jag således varit värd för en kurs i att bli gruppledare i metoden.

Det har varit två fantastiska dagar. Miljön har varit härlig (om än regnig) både inne och ute. Maten superb. Jag har träffat en hoper socialarbetare som jag tidigare inte kände alls och några jag kände lite grann. Och så de två fantastiska utbildarna vi hade. Så inspirerande och entusiasmerande kvinnor! Och tillsammans har vi de här dagarna hunnit med så mycket och lärt oss så mycket. Jag vill starta en grupp i morgon!

Åter igen känner jag mig så privilegierad som har en tjänst där det ingår att arbeta med verksamhetsutveckling. Att få möjlighet att förvandla tankar och önskningar till verklighet! Det är fantastiskt!

tisdag, oktober 15, 2013

Ömsom vin, ömsom vatten

Vissa dagar är bara vin. Andra vin och vatten. De dagarna är jag så glad att jag har några jag kan ringa eller skicka sms till eller prata med. Så många av de jag träffar är utan socialt nätverk. Även om jag inte har många riktigt nära vänner så vet jag att de jag har kan jag ringa till precis när som helst.

onsdag, oktober 09, 2013

Jag har sagt det förut...

...så jag kanske blir lite tjatig, men hur många kommer hem efter 15 h arbetsdag och bara ler för att de sista sex timmarna har varit som en enda lång egoboost?! Först hade vi träff med gruppledarna för stödgruppen. Vi jobbar just nu med teambuilding och sista övningen var att egoboosta varandra. Så häftigt och berörande att mina kollegor finns där och ser mig och tycker jag är bra! Sedan åkte jag till en kvinnoförening och pratade om våld i nära relation och deltog därefter på deras middag. Jag fick så mycket positiv feedback under hela middagen och fram till dess att jag lämnade lokalen, så fint. Jag har helt enkelt världens bästa jobb.

tisdag, oktober 08, 2013

Making friends

Fick en Sodastream Source häromdagen. Försöker bli vän med den. Tar hjälp av Youtube... Provar nog att göra Cola idag.

Fina dagar

Helgen. Över så fort. Inte speciellt utvilad efter den. Ändå så roligt. Syster Yster och kidsen kom på besök. Mina småkids har frågat så efter sina kusiner och äntligen var helgen för deras besök här. De har så roligt tillsammans. Stimmar och stojar och surfar och spelar. Leker inne och leker ute (när vi vuxna säger att data/tv/surfplatte-tid är över). Busar och flamsar.

Och så jag och syrran som försöker föra samtal om sådant vi vill prata om. Inte helt lätt att hålla tråden mellan toalettbesök, förmaningar, påklädning, hjälp med diverse andra saker, men det är så mysigt att ha dem här!

Fast det är tur att det är ledig dag idag för mig (nåja, nästan i alla fall). En dag att ta igen sig på. Sådant gillar jag!