söndag, mars 24, 2013

Småbarnsåren är förbi

Ut med skötbordet, in med torkställningen. Befrielse! Och! Vi är fortfarande gifta.

fredag, mars 22, 2013

Note to self

To write session notes in english from the childrens group to the PhD in USA on Friday afternoon is not a good idea. I have a small bag of candy but obviously that doesn't help. I'm falling into sleep any time soon...

torsdag, mars 21, 2013

Beslutsfattande

Hjälp vad jag inte är bra på att fatta snabba beslut. Å ena sidan. Å andra sidan. Fördelar. Nackdelar. Svårigheter. Möjligheter.

Pust!

lördag, mars 16, 2013

Den där klänningen kommer nog bli klar lite senare

För just nu är jag lite lätt upprörd över Patrik Ekwalls krönika kring Alexander Gerndt. Och debatterar lite mäns våld mot kvinnor och våld i nära relation med honom.

Vadå vardagsrasism?

Något som störde mig under #BästaBeatrice var alla kommentarer om vad bra det var att berättelser om vardagsrasism kom i dagen. Vardagsrasism? Vad är det? Och vad finns det för annan rasism? I mina ögon är det just de fördomar, de handlingar som riktas mot oss med annan hudfärg just för att vi har en annan hudfärg som är rasism. Och eftersom den förekommer så mycket i Sverige och dessutom sanktioneras av myndigheter påstår jag att det finns en strukturell rasism i Sverige.

För jag har just tagit bort snön

Förra helgen tog jag järnspettet och hackade bort is från uppfarten eftersom jag höll på att halka varje gång vi skulle in i bilen. Samtidigt nynnade jag "Du ska inte tro det blir sommar" och kände mig mycket nöjd när jag kom till "för jag har just tagit bort snön" eftersom jag kände att joråmenasåatte, jag tar också bort snön. Nu kan våren komma!

Och sen har det varit typ -22 grader när vi vaknat. Eh, hallå?!

Idag är det bara -6 grader. Tror jag skippar vårbruket idag också faktiskt... Idag ska jag och Liten sy en klänning till hennes bästa vän som har kalas imorgon.

torsdag, mars 14, 2013

När utbildningar ger verktyg

Har varit på löneförhandlarkurs och idag fick vi spela rollspel kring löneöversynen. Det var så lärorikt! Jag är helt ny på det här och fick möjlighet att byta erfarenhet med kvinnor som gjort detta i många, många år. Tips och idéer och inspiration! Sådana utbildningar gillar jag!

Dessutom skippade jag gratislunchen idag. Först ringde jag mamma och pappa, men de var såklart upptagna - de är ju pensionärer. Jag tycker om att träffa dem på tu man hand, men det får vi ta en annan dag. Tack och lov kunde en av mina fd kollegor förbarma sig över mig. Men jag ångrar att jag inte åt Caesarsalladen, jag vet ju hur god den är!

onsdag, mars 13, 2013

#BästaBeatrice

Kommer #BästaBeatrice trenda på twitter? Om du har twitter, gå in och läs. Sorgligt, men stärkande!

Bästa Beatrice

Jonas Hassen Khemiri har skrivit en av de bästa texterna jag läst kring den strukturella rasismen i Sverige. LÄS pronto!

"Jag skriver till dig med en enkel önskan, Beatrice Ask. Jag vill att vi byter skinn och erfarenheter. Kom igen. Vi bara gör det."

http://www.dn.se/kultur-noje/basta-beatrice-ask

söndag, mars 10, 2013

Tiden rusar iväg!

Önskar jag kunder blogga fort och snabbt och på språng, men från mobilen tar det sådan tid att skriva allt det jag skulle vilja skriva så det blir inte av.

Så mycket spännande på gång på socialförvaltningen jag jobbar på nu! Vi ska ta fram rutiner för vuxna våldsutsatta på ekonomigruppen, vuxengruppen och utförare. Jag hade sökt och beviljats medel på typ 90 000 kr för detta arbete så onsdag och torsdag åkte vi iväg för att ha en kick-off. Att Liten natten till onsdag fick magsjuka höll jag oerhört tyst om...som tur var klarade jag mig. Det blev många spännande, upprörda, intressanta och inspirerande diskussioner under de två dagarna och förvaltar vi det vi påbörjade kommer det bli ett riktigt bra projekt.

Gruppverksamheten för barn som upplever våld i hemmet och deras utsatta omsorgsperson har börjat igen och det är roligt att vara igång igen. En barngrupp som kommer kräva en del av oss ledare, men det ser jag som en utmaning!

Så blir vi snart chefslösa och inte har jag hört någon tanke från ledningen hur de tänker kring en temporär lösning till dess att en permanent dyker upp. Vore rimligt att någon internt från enheten kliver upp som tillfällig chef med ansvar för vissa av arbetsuppgifterna. Men vem? Och vem ska göra den personens arbete? Två stycken kommer jag spontant att tänka på eller kanske tre. Internt i förvaltningen finns det väl ett större antal, varav några känns som dödens död typ... Fast det är viktigt att det blir någon för utrymmet för informella ledare om vi blir helt chefslösa bekymrar mig.

Det glädjer mig i alla fall att min verksamhetschef verkar bli kvar på sin position. Kompetent, rak och tydlig är hon bland annat, det uppskattar jag. Det hade blivit lite trist att förlora de två chefer som ligger närmast mig uppåt i två led.

söndag, mars 03, 2013

Varför har jag inte tänkt på det tidigare?!

Jag har alltid älskat musikaler. Ville så gärna vara både Florence i Chess och Christine i The Phantom of the Opera. Och igår kom jag på att kolla om de fanns på Spotify och det gjorde de ju! Hurra!

Vårdag?

Idag är det nästan som vår. Solen skiner in genom persiennerna, jag hör fåglar kvittra. Undrar om det är varmt också? I så fall tror jag att jag kanske ska ge mig på några av mars-projekten i trädgården. Finns att läsa här:

http://www.odla.nu/artiklar/ute/manadsaktuellt/bra-att-gora-i-mars

fredag, mars 01, 2013

Omväg för ny fredagsbrownie

Det här med priciper. Vissa är viktigare än andra. Att så långt det är möjligt att stå upp för mänskliga rättigheter är en rätt viktig princip för mig så nu får jag ge upp min vanliga fredagsbrownie och åka en liten omväg för att köpa en annan fredagsbrownie.