onsdag, november 28, 2012

Blir så förbannad!

Läser att rättsväsendet inte tycker att ett nej är ett nej trots allt...

"Det finns ett problem här och det är att man tutar i unga kvinnor att ett nej räcker. Även om ett nej är ett nej räcker det inte att säga det för att det ska vara en våldtäkt. I mina ögon finns det inget som helst tvivel att den här kvinnan upplevt det här som övergrepp. Men mannen har inte förstått det."

Så säger åklagaren. Så att säga nej och att knipa ihop benen och sedan låta kroppens biologiska försvar rycka in och inte falla för varken fight eller flight utan freeze innebär att du rent juridiskt inte har blivit våldtagen.

Och ibland kan jag undra varför jag envisas med att säga till min tonåring att ett nej alltid är ett nej även om du har hela inne, när samhället envisas med att gång efter annan visa honom att så inte är fallet. Men jag gör det för att om vi som tycker att ett nej är ett nej annars är det våldtäkt tycker det tillräckligt högljutt så borde väl domstolarna till slut hålla med?!

Framför allt undrar jag vad jag ska säga till min Liten. Vad behöver hon i framtiden göra för att försäkra sig om att den som genomför ett samlag med henne trots att hon både sagt nej och håller ihop låren ska förstå att det är ett övergrepp? VAD?!

På tåg...

...konstaterar att min julstämning ackompanjeras av ett vintervitt Sverige. Livet är snällt mot mig. Tack!

tisdag, november 27, 2012

Barns lojalitet

Liten:
-Mammaaa?
- Jaa?
- Jag älskar dig men...jag vill vara med pappa.

Plötsligt händer det

Jag och Liten droppade Lillkillen vid skolan och sedan åkte vi och handlade. På stormarknaden spelades julsånger för fullt. Där stod Amaryllisarna på en hylla. Jag lade ned en i påsen och sedan strosade vi vidare bland pepparkaksformar, julbaksböcker och julpynt. Och helt plötsligt bara kom julstämningen över mig. Budskapet om det lilla barnet som föddes av en tonårsmamma. Ser så fram emot att få fira Jesu födelse ännu en gång!

Hej kära vän!

Dags att gå ut och gå igen!


söndag, november 25, 2012

Vänskap

När en vän kommer med en påse lussekatter precis när jag som bäst behöver det... Blev helt varm och glad!


fredag, november 23, 2012

onsdag, november 21, 2012

Då vet jag det i alla fall!

Efter den här dagen kan jag i vart fall konstatera att Urban Decay eyeshadow primer potion och Lancomes vattenfasta Hypnôse Doll Eyes verkligen gör sitt jobb. Inget vatten i världen löser upp min ögonmakeup!

tisdag, november 20, 2012

Färdkost

Tror jag klarar mig nu. Mums!


måndag, november 19, 2012

Meeeeeeeeeeeen...

Ibland emellanåt finns det tillfällen på körövningarna då vi samtidigt som vi lämnar in de nyss använda noterna också kan lämna in de inte alls så nyligen använda noterna. Idag var en sådan dag och med lättnad lämnade jag in både lite "Vilar glad i din famn", "Dofta, dofta vit syrén" och "Tourdion". Nöjd satte jag mig. När notfiskalerna hade lagt noterna där de hörde hemma och vi började bläddra bland julkonsertens noter så hittar jag till min förtvivlan "För kärlekens skull" och en till inte så nyligen använd not... Suck! Jag som var så glad att jag hade lämnat ifrån mig allt gammalt!

torsdag, november 15, 2012

#dethärärmittland

Så najs att denna hashtag trendar på Twitter! Finns så många tweets om detta och det fylls på hela tiden.


onsdag, november 14, 2012

"Det här är mitt land, inte ditt"

Idag ligger filmen på hur topp-politiker inom SD sätter ord på det som partiets grundvärderingar består av ute på Expressens hemsida. Och det är bra att det kommer fram, att det blir synligt och tydligt, det som SD vill dölja; att de är ett enfrågeparti, att de är rasister.

Och jag skulle kunna skriva en hur lång bloggpost som helst, men jag skippar det. Nöjer mig med att skriva att det är så najs, men ingen nyhet, att SD visar sina rasistiska och sexistiska åsikter. Möjligtvis kommer detta spela någon roll valet 2014.

tisdag, november 13, 2012

Nya äventyr

Ledig dag idag. Ja, nästan i alla fall. Verksamhetschefen ville att jag skulle komma på dagens ledningsgrupp och jag sa okej på villkoret att jag fick ta med Liten. Så hon satt tyst och lade pussel på smartfånen medan vi bokade viktiga datum inför vårens arbete mot våld i nära relation.

Men sen var vi lediga. Köpte svindyr Pippi Långstrumpdräkt och sedan var vi hemma och softade en stund innan vi hämtade Lillkillen och åkte till badhuset i grannbyn. Vilken höjdare! Både kidsen och jag tyckte bättre om det badhuset än det i Lilla Staden. Billigare var det dessutom, så det kommer bli mer besök där!

tisdag, november 06, 2012

Ny kunskap är najs!

Att tillhöra en yrkesgrupp som arbetar med barn som far illa innebär att vi ofta möter både föräldrar och barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Eller funktionsuppsättningar som de moderna gärna vill kalla det. Jag vet alldeles för lite om det, men nu kommer det bli ändring på det minsann! Tre dagars kurs kring detta. Första dagen är nästan slut och den har varit riktigt bra.

När jag läser symtomen på neuropsykiatriska funktionsnedsättningar så inser jag varför det är så lätt att missa ett barn som egentligen har posttraumatiskt stressyndrom och tro att det har någon sorts np-diagnos. Som att lägga karbonpapper på varandra. Men orsaken är vitt skilda. Och därför behöver såklart behandlingen vara olika.

söndag, november 04, 2012

Vilken ära!

Ingen aning hur de väljer vilka som får ingå i juryn, men självklart tar jag chansen och har nu röstat!


fredag, november 02, 2012

Men vad äääääär det här?!

Måste köa, ovant, blir stressad.