torsdag, maj 31, 2012

Så tomt det kommer bli

Idag gör Fru C sin sista dag här. Imorgon kliver hon över tröskeln till sitt nya arbete. Det känns overkligt och konstigt. Vi började som barnavårdsutredare nästan samtidigt och har avhandlat en del ärenden tillsammans. Ja, jag skulle kunna skriva en novell om detta avslut, men nöjer mig med att konstatera att nu när den här dagen är här så känns det lite sorgset inuti...

måndag, maj 28, 2012

Glädjen...


...när jag handlar i en ny affär och hittar nya popcornkryddor!

söndag, maj 27, 2012

Impad!

Liten, som är snart tre år kan spela Angry Birds på min smartfån. Hon har lärt sig genom att kolla på när Sportfiskaren och Lillkillen spelar.

lördag, maj 26, 2012

Trebarnsmorsan är ute på äventyr


En tunn hinna av illamående...

...lade sig över dagens tivolibesök redan efter första karusellen. En barnkarusell där Lillkillen kunde snurra oss på egen hand. Trots att jag bad honom byta varv lite då och då och blundade så blev jag illamående.

Och det var som sagt första karusellen...

Sedan åkte vi virvelvinden och illamåendet blev inte bättre, men inte sämre heller. Sedan tog vi en paus med sockervadd och vätska. Därefter var det dags för parishjulet. Hurra! Jag är ju inte alls höjdrädd och höll krampaktigt i vår korg. Sedan var det radiobilar och lite mer godis. Inköp av heliumballonger avslutade vår tur på tivoli.

När vi kom hem och parkerade cyklarna sa Lillillen:
- Det här är den bästa dagen i mitt liv!

Då var det rätt värt att ha mått illa ett tag. Ett dubbelrån med ost avhjälpte illamåendet tack och lov. Och det var riktigt najs att få några timmar på egen hand med Lillkillen, det händer inte ofta.

torsdag, maj 24, 2012

En bra start på dagen


Hotellfrulle. I ensamhet (kollegorna hade fasligt bråttom trots att vi har sovmorgon). Utomhus. I solen. Med fågelsång överalltifrån. I herrgårdsmiljö.

onsdag, maj 23, 2012

I flera timmar...


...har jag suttit på en bänk vid stranden. Mumsat kakor, ostbågar och druckit saft. Jag delade bänken med Företagerskan. Vi har avklarat allt från kollegiala bekymmer till tonårsbarn och tolkning av kanadagässens familjeliv. En mycket mysig kväll helt enkelt!

Vad gör de?


Är på konferens med kollegor. De två manliga kollegorna har nu suttit i en SAAB i en halvtimme och druckit öl respektive cider... Undrar om de lyssnar på Eddie Meduza också...

måndag, maj 21, 2012

En andhämtningspaus

Att gå hem på lunchen. Sitta och äta i solen. Gå barfota i gräset och inspektera bärbuskar, rabarber och blommor. Surfa. Klippa lite tyg. Det är vederkvickande det!

lördag, maj 19, 2012

Trial and error

Har verkligen uppskattat de varma croissanterna jag ätit till frulle. De har en egen jättesöt liten ugn som de värms i. Men idag när jag kom ned så var ugnen kall. Sa till, men den blev inte varmare. Delade croissanten och tänkte att det nog gick att värma den i brödrosten. Så gjorde även min roommate.

Hennes började brinna först. Sedan mina två. Fick lite panik och sa till personalen som fixade allt. Skämdes en del...

Inte för att jag är sportintresserad men...


Såg den olympiska facklan tändas imorse på tv. Lite kul faktiskt!

fredag, maj 18, 2012

Ogillar!

En person får gärna sitta och gnälla sig igenom hotellfrukosten. Men inte bredvid mig! Då biter jag ifrån till slut!

onsdag, maj 16, 2012

På ett väldigt engelskt hotell


Så fint här! Och engelskt. I USA delade jag också hotellrum. Det var lite med det hotellrummet i bakhuvudet som jag tackade ja till att dela hotellrum här också. Förvisso med en vän och kollega, både i kören och på jobbet, men USA-hotellrumsbilden var inte riktigt som det var här när vi kom fram.

En dubbelsäng.
Ett täcke.

Ja, ja. Det går nog bra. Vi ska försöka få ett till täcke i alla fall. Nu blir det buffé - nam, nam!

Nu drar jag


Även om jag har ont i fossingen och tejpar den för att kunna gå i någorlunda hastighet, så har jag i alla fall nylackade naglar. Nu finns inget det ingen återvändo, nu bär det av till England!

måndag, maj 14, 2012

Åh, vad jag vill stanna hemma!

Nu har jag semester till nästa måndag - yay! Ska till England med kören. Känner mig dock helt omotiverad. Varför ta ledigt för att åka bort från familjen?! Jag var ju nyss borta! Nej, just nu känns det som att de där 3 200 kr jag betalat för resan kan kvitta. Tänk att bara få vara ledig imorgon på min vanliga lediga dag. Inte behöva tänka på att packa eller så och så sedan bara vara ledig resten av veckan. Med kidsen. Inte i utlandet utan dem.

söndag, maj 13, 2012

Jag blir så nojig!

Varje gång det händer något i Lilla Staden så blir jag påmind om hur svårt det är att försöka upprätthålla det skydd samhället kan erbjuda våldsutsatta som får lämna sin hemstad och starta om i en annan stad.

Inte kan de gå på större arrangemang där det vimlar av både privata och tidningars kameror. Så många foton som tas på en dag. Som det inte går att kontrollera var de publiceras, varken online eller i RL. Och det är så svårt för dessa kvinnor (för det är ju oftast kvinnor) att hålla koll för att upprätthålla säkerheten och orättvist mot barnen. Att inte kunna vara med i skolkatalogen, att inte kunna vara med på kort på förskolans eller skolans sajt, att inte kunna vara med på foton när laget vinner en tävling eller match, att inte stå med på klasslistorna, att inte kunna berätta sanningen om sin bakgrund.

torsdag, maj 10, 2012

Var går gränsen för våldtäkt?

Tjatsex, är det våldtäkt? Kan det vara våldtäkt? Och vem bestämmer det  i så fall? Och kan en våldtäktsman vara den snygga 15-åriga killen som tjejen som nu känner sig våldtagen, nyss ville ha sex med? Ikväll kl.21:00 i SVT1 tas detta tema upp i en dokumentär.

onsdag, maj 09, 2012

Jag känner mig så utvald!

Jag är bjuden på en premiär. Mailet kom från Stureplansgruppen. Visst låter det lite flashigt?! Tyvärr är premiären lite väl långt från Lilla Staden... Undrar hur många andra som fått inbjudan?

söndag, maj 06, 2012

Jag är framme!

Ikväll zumbade jag över mål-linjen! Jag är framme i Rom! Jag är bra, det är ungefär en månad tidigare än jag beräknade!

lördag, maj 05, 2012

Tonårsintriger

Ååååååååkej. Så här på lördageftermiddagen/kvällen har jag försökt reda i diverse intriger, missförstånd och ovänskaper som uppstått runt Stora Killen. Helt slut. Borde få diplomatexamen pronto. Och folk säger att bara tjejer intrigerar...pyttsan!

fredag, maj 04, 2012

Freudian slip of mind

Fru C ska sluta på min arbetsplats. Idag har hon bjudit in oss alla till en fest och den har jag verkligen sett fram emot. Men på något sätt har jag liksom förträngt anledningen till festen. Att hon faktiskt ska sluta. Helt. Inte bara vara borta och föräldraledig. Utan borta. För all tid. Det kommer bli tomt.

För en timme sedan slog det mig att det nog är på sin plats att jag håller ett litet tal till henne. Jag ska vara där om tjugo minuter, det tar tio minuter att gå dit. Man skulle kunna säga att jag är i lite tidsnöd...

torsdag, maj 03, 2012

Det bästa med att vara i USA...

...var att jag hade kortare avstånd än vanligt till en av mina allra bästa vänner; the girlpower-girls mamma (det blev ju lite långt att kalla henne det känner jag...vi kallar henne Dancing Queen). Anyway, till skillnad mot att ha hela Atlanten och lite mer mellan oss, hade vi nu "bara" fyra och en halv timmes bilkörning mellan oss.

När jag först berättade att jag skulle komma till USA så pratade vi lite löst om att det vore kul att träffas. Ju närmre resan kom insåg jag att det inte var läge för mig att ge mig av från min grupp, det var ju ändå jag som var reseledare.

Men Dancing Queen, denna underbara människa, hon bokade in sig på samma (inte alltför billiga) hotell en natt (vilket bara det var en stor grej eftersom hon inte varit ifrån sin flicka mer än en natt sedan hon föddes för tre och ett halvt år sedan), satte sig i bilen tidigt på onsdag morgon, körde hela vägen in i USA med passkontroll och avgift och allt vad det innebär (hon är dessutom gravid i v.23 typ), anlände till hotellet drygt en timme innan vårt program för dagen var slut. Därefter följde hon med på schemalagd shoppingtur och avslutade kvällen med att äta middag på en restaurang. Sedan satt vi på hotellrummet och pratade om allt och inget långt in på natten. Vi sågs en stund vid frukostbordet innan vårt program för dagen började och sedan satte hon sig i bilen och körde hela vägen hem till Metropolen igen.

Det är vänskap det!

Dags att göra sig redo

Ikväll ska jag föreläsa "om något aktuellt ämne inom det jag jobbar med" för Lilla Stadens Round Table-förening. Ska bli roligt som vanligt och lite extra kul med tanke på att det oftast är så att de föreningar eller sammanhang där jag föreläser är kvinnor överrepresenterade. Att få ge mer kunskap om våld i nära relation till män känns lite najs faktiskt; hur ser våldet ut, vilka varningssignaler finns det, vad finns det för hjälp att få etc? Jag har en timme på mig och tänker ge en baskunskap i ämnet mäns våld mot kvinnor, konsekvenser för barnen och lämna ut denna av mig m-y-c-k-e-t omtyckta poster om tio saker män kan göra för att förebygga våld i nära relation.

För någonstans har det ju blivit lite tokigt när det gäller det här med mäns våld mot kvinnor (och jo, jag vet att även män utsätts för våld och för individen är det ju lika illa oavsett kön, men det är inte ett globalt samhällsproblem på samma sätt som mäns våld mot kvinnor är). Det är ju främst kvinnor som arbetar med att förebygga och ta hand om konsekvenserna av mäns våld mot kvinnor. Borde det inte vara män som i större utsträckning än kvinnor tar ansvar för att män slutar använda våld i nära relation?


onsdag, maj 02, 2012

Det sämsta med att vara i USA...

...var helt klart tidsskillnaden. Innan jag somnar brukar jag varva ned med ett strövtåg på FB och Twitter; läser och kommenterar. Det var ju helt poänglöst att göra det när jag skulle varva ned over there. Inte ett liv på de sociala medierna...Klockan var ju runt fem, sex här i hemma och ingen gjorde något! Om jag hade tur var det några av de andra deltagarna som skrev ngn uppdatering som jag kunde kommentera eller gilla. Men eftersom vi hängde ihop nästan hela tiden så var det inga direkta nyheter som dök upp!

tisdag, maj 01, 2012

För övrigt...

...har jag varit i solen nästan hela dagen. Jag kommer bli mycket besviken om jag inte ser en tydlig skillnad på hudfärgen där jag varit bar och där jag haft kläder. Dags att skutta upp på övervåningen för inspektion!

Mixed emotions

I lördags när vi kom till Sverige hann vi med ett tidigare tåg än tänkt. Maken och småkidsen var i Storstaden och tåget passerade där. Jag bad Sportfiskaren komma och hämta mig på järnvägsstationen.

Couldn't wait to see them! Vi hade skypat varje dag jag var borta och till min glädje visade kidsen inga ledsna miner utan var glada och rätt obekymrade över att jag inte var hemma. Jag tror att de tyckte det var mest skojigt att de såg sig själva i en liten rutan på skärmen... Visst längtade jag och tittade på kort och filmsnuttar jag hade i mobilen, men det var en hektisk arbetsvecka och som projektledare och reseledare kände jag ett ansvar för att allt skulle funka bra; den sociala samvaron, bokningar som var gjorda, måltiderna, innehållet i arbetsdagarna, ja, jag hade fullt upp tack och lov!

Så. Tåget saktade in på den välbekanta perrongen i Storstaden. Jag gick av tåget med mina tre väskor och höll utkik. Och så plötsligt, långt där borta, fick jag syn på dem. Alla tre. Min älskade make, vårt första barn och "min" lilla tjej. Jag log stort och vinkade. Men ju närmre jag kom, desto jobbigare blev det; en mix av dåligt samvete för att jag varit borta så länge, den där gränslösa, urstarka kärleken jag känner för dem, all den längtan och saknad jag försökt hålla i schack de där dagarna, lättnad över att jag faktiskt kom hem igen (jag är ju en katastroftänkande människa...) och den oerhörda glädjen jag kände för att återse dem. När jag väl kom fram till dem bara storgrät jag. Men det var helt underbart att få krama om småkidsen igen! Deras leenden och deras röster! Nu har jag varit hemma några dagar och tack och lov verkar vår relation inte tagit något större skada av min frånvaro.