fredag, september 30, 2011

Snart en ledig tjänst på ett socialkontor nära dig?

Idag har jag varit mer arg än jag varit på väldigt länge. Jag kan ju bli arg och upprörd över saker som sker eller inte sker i samhället, men det är sällan jag blir arg på personer. Men det blev jag idag. Så mycket att när jag lade på luren kom det några tårar i rena ilskan!

Summa summarum:
Om man som socialsekreterare kan gå hem från jobbet utan att det bryr en att en kvinna med två barn inte har mat över helgen, då bör man nog överväga att byta jobb.

Landsbygdsorolig

Imorgon ska jag och syrran på utomhus-zumba. Tänk om zumba i Lilla Staden inte alls är som zumba i Metropolen?! Kanske är värsta landsortsgympan!

torsdag, september 29, 2011

Soppatorsk!

Idag fick jag soppatorsk. Tack och lov var jag ute i någorlunda god tid. Tack och lov var det bara 300 m till närmsta mack. Bytte från jobbskor till gå-skor, köpte bensindunk, fyllde med bensin och så var det löst!

Ganska orutinerat dock!

tisdag, september 27, 2011

Namnsvårigheter

Om jag får svårt att komma ihåg en persons namn så brukar det liksom sitta i ett bra tag. Vi har ju alltid ett antal nya kollegor att lära sig namnen på och just nu blandar jag ihop två stycken. Så irriterande!

Jag avskyr...

...när jag ringer folk på deras arbete, ber dem att utföra något som ingår i deras arbetsuppgifter och möts av en ovillig attityd! Gaaaaaaaaaah!

måndag, september 26, 2011

Värsta Kalle Blomkvist!

Fick veta att en av våra chefer misskött sig och därför tagits ur tjänst, fick inte veta vem. Gick in på interntelefonsidan. Gjorde en avancerad sökning på titel och fick fram ett antal kända namn varav en har frånvarobesked "tills vidare". Jag är så himla smart! Och nyfiken! Skönt att min nyfikenhet kunde stillas!

Historielärare minsann!

Ibland får jag ju äran att föreläsa på SFI om barns, kvinnors och mänskliga rättigheter. Idag var en sådan dag och som alltid var jag nervös. När jag skulle informera om yttrandefriheten och brottsrubriceringen "hets mot folkgrupp" hamnade jag någonstans i att man får uttrycka sin främlingsfientliga åsikt i t.ex. en demonstration, men inte ta det så långt att det blir hets mot folkgrupp genom att t.ex. göra Hitlerhälsningen. Visade sig att flera inte visste vem Hitler var. Förklarade att han var en diktator under andra världskriget. Visade sig att flera inte visste vad andra världskriget var. En student frågade om jag inte kunde berätta lite kort om andra världskriget.

...Ååååååååååkej, tänker jag, liiiite kan jag ju. Men poängterar att detta tema skulle behöva flera dagars föreläsningar. Försöker dra en kortversion, det gick någorlunda tror jag, men jag kände verkligen att jag var ute på hal is!

Få, men bättre än inga

Titta, vi fick björnbär redan i år! Nästa år hoppas jag det blir många fler.


söndag, september 25, 2011

Bara jag som inte kan?

Förr kunde jag klicka på de bloggar jag följer och de fick en ny flik bredvid varandra, nu är det bara en flik! Dumt!

Undrar om vardagsbestyren skulle bli roligare

...om jag kunde göra sådant här? Volta sig till ICA liksom. Eller hoppa omkring sig till jobbet! Ha, superkul ju! Och gissa om jag skulle bli en populär morsa?! Ja, kanske skulle Stora Killen tycka det vore lagom skoj, men småkidsen!

fredag, september 23, 2011

När naglarna fastnar under tangentbordets knappar...

...anar jag att de är på väg att bli lite för långa kanske. Eller så har jag bara helt fel fingersättning?

Underskattade Stora Killen

När Stora Killen åker till sin pappa vill han numera ta cykeln till station på torsdag och cyklar till skolan på fredag morgon. Jag har dock varit orolig att cykeln ska bli stulen, så jag svängde in på cykelaffären igår och frågade efter ett bra cykellås som var tillräckligt långt (han måste kunna sätta fast låset i cykelstället och ramen på cykeln). Hittade ett vajerlås som var som en lång vajer med en ögla i varje ända. Jag fick en demonstration av låset i affären för det var inte helt uppenbart (för mig) hur det skulle användas. Åkte hem och langade ur låset.

Ringde senare till Stora Killen för att informera om hur låset funkade.
- Men jag vet redan mamma, jag gick in på deras hemsida.
- Jaha...Men det var ju smart! Vad duktig du är! Så du vet redan alltså?

Ibland underskattar jag min fina förstfödde. Han är ju en rätt smart unge!

Ögat är själens spegel?


I så fall håller min själ på att förblöda!

Kom hem från jobbet igår. Käkade och trixade lite. Skulle natta kids. Kollade mig i spegeln och såg denna stora blödning i ögat! Usch! Ser verkligen inte najs ut. Gör tack och lov inte ont!

onsdag, september 21, 2011

Ännu ett hedersuppdrag!

I natt ska Fröken Granits två kids sova här. Än så länge har det gått bra och jag hoppas att det fortsätter på den vägen! Pappan är i Norge och Fröken Granit är i Lund, så kidsen är liksom i vår vård helt och fullt. När Fröken Granit kom med packningen för någon kväll sedan var jag tvungen att försäkra mig om att vi hade sagt en natt, inte en vecka...

Snart dags för nattning. Alla barn får lägga sig i vår säng när vi läser nattsaga och så får de lägga sig i sina respektive sängar och så håller jag tummarna för att de somnar och sover heeeeeeeeela natten.

Det är väldigt märkligt...

...att nästan alla nylonstrumpor gått sönder i byrålådan under sommaren. För det kan väl inte vara så att jag lade ned strumpor med hål i innan sommaren?!

tisdag, september 20, 2011

Lediga dagar...

...är de bästa dagarna. Morgonpromenad med Fru M och lilla Lo, softa hemma en stund, lunch, hämta Lillkillen, badhusbesök, mellis på resterna av helgens kalas (mums!), hämta tyger (love!), middagen lagar sig själv (nästan) i ugnen, äta, mysa med lite tv och kortfilmer, dubbel-nattning av småkids, småprat med tonåringen strax innan han går och lägger sig, några varma bullar och mjölk i soffan. Snart sömnadspass till midnatt.

måndag, september 19, 2011

Nu är ju jag ganska subjektiv i frågan...

...(för jag är ju ett kakmonster) men,
det är r-ä-t-t trist att tillbringa varje föräldramöte på förskolan (är ett varje höst) med att i en halvtimme diskutera:
1) Om barnen ska få äta sötsaker i samband med födelsedagsfirande
2) Om varje barn ska få ett eget födelsedagsfirande
Speciellt med tanke på att diskussionen alltid mynnar ut i samma resultat:
- Jo, det är okej med sötsaker, men det är ju upp till föräldrarna vad de skickar med (och skickar inte föräldrarna med något så finns det något som förskolan bjuder på).
- Jo, visst är det orättvist för de barn som fyller på jul- och sommarlov eftersom de aldrig får ett eget födelsedagsfirande, men det är ändå kul för de andra barnen att få ett eget födelsedagsfirande.

Suck!

söndag, september 18, 2011

Det var såååååååå värt det!

Hela dagen har jag tänkt att jag måste gå ut och gå! Igår var en katastrofdag rent stegmässigt, annars var den riktigt bra med bak och kalas för Liten! Men det har ju regnat i princip oavbrutet här. Så tipsade syrran mig om att jag ju kunde ta ett Zumba-pass. Då var klockan halvsex. Sex började ett inne i city och eftersom det var min tur att laga middag och jag stod mitt uppe i kastrullerna kändes det liiiiiite tajt. Så såg jag att det var ett pass halvsju, två mil söder om Lilla Staden. I Folkets Park. Jodå, det skulle jag ju hinna. Fixade maten och ställde timern, dukade och det var bara för Sportfiskaren att ställa fram maten när det ringde (jodå, han erbjöd sig att laga färdigt maten, men jag hann ju och det var min tur).

Slänger mig i bilen och kommer fram. Döm om min förvåning när jag upptäcker att passet är på en dansbana, utomhus, i det minsta Folkets Park jag någonsin skådat. Dock under tak!

Tur att jag slängde på mig en fleecetröja innan jag åkte. Det var superkul och frisk luft fick jag och en massa steg!

fredag, september 16, 2011

Hedersuppdrag

Fröken Multisport har fått en bebis. Våra liv har sett ganska olika ut de senaste 14 åren sedan jag blev mamma. Jag har varit ensamstående morsa, sen utökat min barnaskara med två till medan Fröken Multisport har bestigit berg över hela världen, klättrat på glaciärer, forsrännt omkring i landet och tävlat runtom i Europa. Så vi har inte umgåtts så mycket eller ens pratat i telefon, men någonstans alltid funnits i varandras tankar och haft koll på varandra via facebook.

Jag var såklart där med en present för att fira att hon blivit mamma och igår ringde hon och frågade om jag ville sjunga på bebbens dop. Jag kollade snabbt almanackan, konstaterade att jag inte hade något inbokat den helgen och meddelade att jag gärna sjöng. Nu gäller det bara att vi hittar en sång. Det ska verkligen bli roligt och känns som en ära att få sjunga på hennes barns dop. Hon var trots allt den första vännen jag ringde till den där dagen för snart fjorton år sedan och sa med tårar i ögonen:
- Hej, det är jag. Jag har fått en son. Jag har blivit mamma!

torsdag, september 15, 2011

Jag trodde jag var med i matchen

För jag kände mig lite så ute i god tid, men tänk vad jag hade fel! Ja, jo, jag tänkte ju rätt, men det digitala Vita Arkivet - släng dig i väggen när det gäller vad som händer med min person online när jag dör! Läs detta!

onsdag, september 14, 2011

Finns det någon i kommunen som arbetar med vuxna våldsutsatta?

Frågar killen jag blev kopplad till av växeln. Växeln tog en evighet på sig för de hade "bara dom hära enheterna: barn och familj, ekonomi och missbruk...såatte, det verkar ju inte som att någon jobbar med det..."
- Men det ingår i socialtjänstens uppdrag att arbeta med våldsutsatta så om någon som är våldsutsatt vill flytta in till er kommun måste det ju finnas någon som kan arbeta med den frågan. Det brukar vara ekonomigruppen om det inte finns något särskild hot- och våldsteam eller så.
- Ja, fast dom jobbar ju bara med försörjningsstöd dåra.
- Mhmm...okej...
(tyst)
- Jaha, men jag kopplar dig till Resursenheten dåra.

Till slut kom killen på Resursenheten att det nog var bättre att hans chef svarade på frågorna jag hade. Till slut fick jag numret till Mottagningsgruppen på försörjningsstöd. De har telefontid imorgon igen. Fortsättning följer!

tisdag, september 13, 2011

OFFENTLIGHETSPRINCIPEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag går BANANAS på alla socialtjänster i Sverige som envisas med att försöka vägra lämna ut e-postadress till enskilda handläggare (till exempel vår egen) och speciellt till dem som arbetar med försörjningsstöd! "Våra rutiner är att inte lämna ut", "Våra handläggare vill inte ha det så att det kommer mail till deras e-postadress utan till en allmän e-postadress". AJ DÅNNT KÄR! En myndighet kan inte låta bli att lämna ut enskilda handläggares e-postadresser, det är en offentlig handling! Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!

Kort CV

Okej. Vi ska söka lite medel till forskning från Brottsoffermyndigheten. Min kommun blev huvudsökande och som projektkoordinator skulle tydligen mitt CV också med.

Har inte skrivit något CV tidigare, men nu har jag gjort det. Tog ingen lång stund. En halv A4-sida - ynkligt. En av forskarna som står som medsökande har ett CV på fem sidor - FEM sidor! Och hon är bara typ sju år äldre än jag!

Det är ju fantastiskt...

...att jag kan ha så många muskler i min rygg som jag (med tanke på hur ont de gör idag) sällan eller aldrig använder!

måndag, september 12, 2011

Blir färdtjänst till kontoret på onsdag

För nästan en månad sedan kom en kollega och frågade om jag skulle gå på zumba om det var ett lunchpass. Jag har ju velat prova på zumba en tid, men avskyr att ha tider att passa och har dessutom rätt upptagna kvällar, så jag sa JA! på en gång.

Och idag var det dags! En hoper tanter från soc gick ned till gymmet. Det var ju sååååååååååååååååååå kul! Jag älskar att dansa så det passade mig perfekt! Dessvärre har jag redan träningsvärk i ryggen, så på onsdag lär jag behöva en personlig assistent som får upp mig ur sängen, in och ut ur duschen, stylar mig och placerar mig på gatan på en stol där jag kan invänta färdtjänst.

Det gäller att vara ute i god tid...

...sa trebarnsmorsan och fällde upp paraplyet i trapphuset på våning fyra och kände sig inte alls dum förrän vid våning två när det kändes konstigt att gå nedför trappan och hon upptäckte att det berodde på att hon höll ett uppfällt paraply i handen.

När jag kom ut hade det dessutom slutat regna!

söndag, september 11, 2011

Hade kul, men gick hem först

Det var kul. Och gott. Framför allt desserten; chokladsorbét med varma björnbär. Eftersom jag gick till restaurangen tog jag till och med en cider - så jag blev riktigt trött och kunde gå hem först av alla. Resten satt kvar och skrattade åt allt och inget, sådär som man gör när man blir övertrött! Idag sov jag mina sex timmar och har plockat mer svamp och gjort Nutellasemifreddo till dessert. Hoppas att den hinner fixa till sig på bara tre timmar (det stod fyra i receptet) och att den är lika god som det låter!

lördag, september 10, 2011

Jag är inte utmattad...

 ...jag kommer få roligt. Jag är inte utmattad, jag kommer få roligt.

Nu är julskivan färdiginspelad. 12 låtar på sex och en halv timme. Jag är helt slut. Om tio minuter bör jag gå hemifrån för att hinna i tid till restaurangen där vi ska avsluta vår kördag tillsammans. Vet inte riktigt hur jag ska orka bara.

Dessutom verkar det inte gå att omvandla dessa timmar av hårt arbete till steg?!

Tog en lunchpromenad

Det lönade sig!


Dags för fotografering till skivomslaget

Eftersom få av de kvinnliga körmedlemmarna har högklackat kommer jag se normallång ut!


Okej...

...aftonmakeupen sitter på plats redan klockan åtta. Jag hade planerat för några fler timmars sömn än fem innan denna låååååååååååånga dag, men, men kollegor och en längtan efter att få stuffa lite dansgolv gjorde så antalet timmar minskade något. Nåväl, jag tror att allt är med; smörgåsgrill, toast, noter, körkåpa, körpärm, smink, smått och gott att tugga på emellanåt, vatten, fleecetröja (för det vet ju alla hur kalla kyrkor är), mina allra mest högklackade skor (vem vill se kort ut på skivomslaget?!), mina skönaste skor, mobilen och mobilens laddare (vem vill vara utan mobil och internet en hel dag?! Då kan jag ju inte spela Wordfeud). Och ett glatt humör! Gladast är jag att Koppången kom med på vår julskiva Nu kööööööööööööööööööööör vi kören!

fredag, september 09, 2011

Jag är personlighetsstörd

För nu när jag kommit hem så känner jag mig helt plötsligt så dansig att jag drar till kollegorna på en av Lilla Stadens dansgolv. Trots att jag om exakt 12 timmar ska stå i kyrkan och sjunga in julskiva!

Jag är på bio

Utan att äta popcorn! Jag håller på att bli personlighetsstörd.


onsdag, september 07, 2011

Tråkigast idag

Var:
1) Att jag felbedömde behovet av regnbyxor under lunchpromenaden - klistriga jeans hela eftermiddagen
2) Att det inte gick att bluetootha över min kontaktlista från min gamla jobbtelefon till min nya. Jag har fått sitta och skriva in en kontakt i taget, dock i ngt program på datorn tack och lov. Var på M när jag gick hem...

Bäst idag var:
1) Den larvigt goda brownien med fudge som jag unnade mig till em-fikat eftersom det var så synd om mig som fick sitta i flera timmar och lägga in tfnboken för hand så att säga.
2) Att jag och syrran bestämt datum för familjeträff i höst!
3) Att komma hem. Som alltid. Till världens finaste människor.

tisdag, september 06, 2011

Tur jag har blivit nattuggla

Eftersom ett av mina favvoprogram (Criminal Minds) har fått den fantastiska sändningstiden 23:00 på tisdagkvällar. Fram till dess får jag fördriva lite tid (det är inte så svårt) och sedan är det dags att poppa popcorn och ta fram lite kryddor runt 22:45. Idag tror jag det blir lite White Cheddar faktiskt.

Skallgång efter Familjen Kantarell

Här förklarar Liten för mig att Sportfiskaren flyger hem till oss!

Pojkarna var hos varsin kompis, Sportfiskaren någonstans mellan Lissabon och här, vädret var underbart och jag tog med mig Liten ut i skogen i söndags. Förra året hittade vi ett nytt svampställe, inte helt nära oss, men det fanns ganska mycket svamp där och lite olika sorter. Jag chansade och åkte dit, men tänkte att det inte var någon större chans att svamparna fanns kvar. Det är ju ändå september och svampstället ligger vid ett sommarstugeområde. Döm om min förvåning när alla svampställen var orörda! Dessvärre var diket där vi hittade trumpetsvamp förra året helt vattenfyllt. Men vi fick en fin stund i skogen och med Liten på ryggen i en timme så blev det lite motion för mig också!

Lyckan är gjord!

Ledig dag och på morgonens powerwalk såg jag att ett nytt bageri/konditori öppnat nära mig! Så efter powerwalken tog vi bilen dit och handlade lite majsbröd, som vi nu sitter och mumsar till mellis. Love lediga dagar!

lördag, september 03, 2011

Men herregud!

Somnade med kidsen vid halvnio och vaknade för en kvart sedan! Knarkar i mig en macka och kör ett nattpass sen, annars har jag ju sovit bort hela kvällen!

fredag, september 02, 2011

Fredagstrött

Efter min andra arbetsvecka på nästan heltid är jag helt trött i huvudet! Stora Killen sover borta och jag tror att jag ska gå och lägga mig bredvid mina småkids redan nu!

torsdag, september 01, 2011

Dagens bästa stund

Kvälls-sagan innan sovdags. Ett barn på vardera armen. Små huvuden att snosa på och små händer som klappar på varandra och på mig. Jag behöver inget mer!

Katastroftänkaren

Jag har alltid varit lite katastrofiskt lagd. Målar gärna upp worst-case-senarion och tänker hur det skulle bli. Så är det nu också.

"Jaha, och så kanske planet störtar eller något annat så Sportfiskaren inte kommer hem. Hur blir det då?"

Borde frågat mer om hur den där grejen till fjärrvärmen funkar.