onsdag, augusti 31, 2011

Somliga åker på Kick-off

Andra inte. Och visst, jag begär inte att få åka långt eller ens dyrt, för jag jobbar ju ändå inom den tärande, skattefinansierade sektorn, men jag skulle vilja få åka någonlitenstans med mina närmsta kollegor och bara lära känna varandra. För precis som på alla andra socialtjänster som arbetar med barn så är rotationen på personal ganska hög. Svårt att hänga med och svårt att lära känna alla nya. Nej, jag behöver inte känna alla utan och innan, men bara lite koll: Var kommer du från, varför jobbar du här, hur ser din familj ut?

Nåväl, ingen kick-off för mig. Maken åker tidigt imorgon. Till Lissabon. Han jobbar inte inom den tärande sektorn...och jag kommer sakna honom!

Helt vilse i pannkakan!

Skulle bloggat om något annat egentligen, men blev helt överraskad av bloggers nya layout! Phew! Här kommer man hem efter en dag på jobbet och några timmar senare när kidsen lagt sig och jag spöat Stora Killen i Alfapet och ska blogga lite så är allt helt nytt här! Borde vara förvarning på sådant så jag kan förbereda mig lite liksom. Jag är faktiskt våg!

P.S Nu glömde jag skriva etikett också...

tisdag, augusti 30, 2011

Filmtajm

Slängde ur mig en förfrågan till Stora Killen om vi skulle gå och hyra en film ikväll och döm om min förvåning när han säger "ja" och släntrar ut i hallen. Vi gick iväg och hittade en film och nu ska jag bara stoppa Lillkillen i säng så är det filmtajm med finaste tonåringen sedan.

måndag, augusti 29, 2011

Nehej

Kväll. Inget att göra. Halsen är helt trött efter gårdagens och dagens körövning. Idag har jag börjat gå mot Rom i alla fall. Startade bra med 18 000 steg typ. Najs!

Imorgon är jag leeeeeeeeeeedig och det ska bli sååååååååååå skönt!

söndag, augusti 28, 2011

Glögg anyone?

Jaha, så var det äntligen dags att få stämma upp i sång i eftermiddag! Tror faktiskt jag ska gå ut i köket pronto och kolla om jag har ingredienser till pepparkakor (hade tänkt åka och köpa i affären), för idag och några körövningar framöver ska vi öva julsånger för vi ska spela in en julskiva i år. Bästa låtarna; Hon vaggar lätt det vackra barn och Koppången.

fredag, augusti 26, 2011

Första arbetsveckan närmar sig sitt slut!

Efter min hela första vecka så är jag lite lätt trött i min hjärna. Måndag, tisdag och onsdag var ju som sagt utbildningsdagar och teoriavsnittet var jag inte så nöjd med. Väldigt lite sades som inte stod i metodboken. Däremot hade vi rollspel och det är ju alltid lärorikt. Men jag blir ganska trött efteråt. Och att i flera timmar både tisdag och onsdag vara endera Jennie, 7 år som bevittnat grovt våld från mamma mot pappa eller behandlare som skulle hjälpa Jennie att samtala om sina svåra upplevelser gjorde att jag blev rätt känslomässigt tömd.

Torsdag och fredag har varit vanliga dagar på kontoret. Svara på väldigt många mail och ringa en massa samtal. I eftermiddag ska jag ha tio minuter i rampljuset och prata om hur vi arbetar med HRVF i Lilla Staden. Senare ikväll är det middag, och om vi orkar hålla oss vakna, även lite partaj med en av mina bästa och äldsta vänner. Hade tänkt att göra ett smycke inför dessa event, men hade inte alla tillbehör hemma (illa!) så igår sydde jag en ny lång tunika som jag blev nöjd med. Försökte ta bild för att lägga upp här men att ta foto på sig själv med smartphonen visade sig vara mkt svårt, så jag gav upp.

Meeeeeeeeeeeen, Friday it is och den här gör mig på gott humör! Trevlig fredag på er!

onsdag, augusti 24, 2011

Hej, jag heter Bina

Och jag är wordfeud-missbrukare.

tisdag, augusti 23, 2011

Jaa, det är ju lite olika...

...vad man vill göra på en tisdag kväll. Somliga tycker det är kul att försöka paddla sig uppströms under en bro. Andra tycker det är kul att gå på kosmetikavdelningen och känna och prova och måla ögonskuggor på händerna så att de ser ut som en regnbåge! Fick med mig mitt favvo-läppstift i rött också - MAC's Dubonnet.

Morgonens i-landsproblem

Äta frulle med makeup, men ostajlat hår eller tvärtom.

måndag, augusti 22, 2011

Svenska Hollywoodfruar

Premiär idag. Kollar på webben. Montazami äger!

Najs och gott

I Metropolen. På det porrfria hotellet där frukosten är mellan halvsju och åtta.

Dessvärre innehöll dagens föreläsning inte något utöver det som stod i metodboken. Det är lite trist tycker jag.

Men, men, efter avslutad kurs (som slutade fyra idag, halvsex imorgon tydligen) så promenerade jag en bra bit. Sedan träffade jag  Syster Yster och käkade middag på en italiensk restaurang. Det var kul! Och vi var tydligen också roliga tyckte servitören som envisades med att kalla oss för små skolflickor för att vi skrattade så. Tja, det är svårt att låta bli att göra annat med så skojiga anekdoter - roligast var de synliga tvättrådslapparna (skrattar fortfarande när jag tänker på det faktiskt!).

Imorgon blir det ett återbesök på vegetarisk restaurang och chokladfabrik. Mums!

söndag, augusti 21, 2011

Vemodigaste dagen på länge

Gå omkring här med en liten klump i halsen. Från och med imorgon kommer andra träffa mina barn mer än jag på vardagarna. Och jag kommer aldrig mer vara föräldraledig. Kommer sakna tiden med dem så oerhört mycket.

Själv drar jag igång min återgång till nästan heltidsjobb med en tredagarskurs i Metropolen. Det är en fortsättning på vårens kurs och eftersom en föreläsare blev sjuk då så har vi denna gång kurs från 8:30 - 17:30. Kommer nog inte alls vara dödstrött...Men det blir ju billigt i alla fall för jag kommer inte ha tid att shoppa! Kul ska det bli i alla fall!

fredag, augusti 19, 2011

Vi är på väg igen!

Parispromenaden är avslutad för min del och nu ska jag gå till Rom! Det ska bli riktigt kul att ha ännu ett mål att gå mot. För jag är ju också på väg till Köpenhamn med några sy-vänner och så har jag mitt eget mål, men det är hemligt. Till min stora glädje har Fru M tackat ja även till denna promenad - alltid trevligt med någon i närheten som är med så jag får lite sällskap.

Någon mer som vill haka på? Krävs inga speciella saker; en stegräknare, att du reggar dig på Stegklubben.se, att du meddelar mig att du vill med. Sen är det bara att gå, springa, träna (går att omvandla det mesta till steg) till dess att du kommer fram. Finns du på FB är det bra eftersom vi har en egen grupp där! Klart du ska med!

Det jämnar ut sig på slutet

Jag visste väl att det skulle löna sig i slutändan!

Nu är det dags för vilka-det-nu-är-som-gör-det att återställa efter fjärrvärmegrävningen. Häromdagen så var det markerat med ilsket gröna pilar vilket område som skulle asfalteras.Till min besvikelse hade de ritat pilarna in vid vår gångväg, vilket innebar att den del av vår trottoarplätt som bäst behövde asfalt (där vi kör in och ut med våra bilar) inte skulle få ny asfalt. Grävskopan kom och vi gav oss iväg för inskolning på fritids och förskola. Gissa om jag blev glad när jag kom hem och såg att de hade grävt ända förbi vår uppfart!

Så då kan man ju faktiskt säga att alla de timmar jag jobbat gratis för kommunen (genom att ta med jobbet hem ibland) har jag nu fått tillbaka. Vi kommer få en ny, fin, slät trottoar utanför vår uppfart!

torsdag, augusti 18, 2011

En i vattnet, en på stranden

Själv sitter jag på filten med långärmad tröja och långkjol. Småkidsen är nöjda och tycker det är sommar. Härligt!


tisdag, augusti 16, 2011

"Ii-o"

Förra veckan gick inte superbra på Litens inskolningsfront. Så jag var lite nervös inför idag och hade därför förberett Liten på att vi först skulle med Lillkillen på hans fritids, sen skulle vi säga till honom och åka till Litens förskola. Där skulle mamma vara med en liten stund och sedan skulle mamma säga hejdå och vinka och Liten skulle vara kvar med Anneli och de andra barnen och sen skulle mamma komma tillbaka efter en stund. Eftersom Liten är i repetitionsåldern (då när de aldrig tröttnar på att upprepa saker) så gick vi igenom detta ett antal gånger under gårdagskvällen och i morse. Och visst grät hon lite när jag sa hejdå, men hon hade slutat gråta innan jag gick ut ur grinden.

Och hela eftermiddagen och kvällen återkom hon vid ett antal tillfällen till hur det varit idag och hur det ska bli i morgon - samma sak igen.
- Kookaa (namnet på förskolan)
- Mamma mä, Liten mä. Mamma ii-o *vinkar med handen*

Ja, jag hoppas innerligt att resten av inskolningsveckan går lika bra som idag!

söndag, augusti 14, 2011

Grannsamverkan i min smak (i dubbel bemärkelse)

Så här gör ni:
Ställer en stycke tallrik med kaka på grannens trapp (i det här fallet ställde jag lite krusbärskaka på grannens trapp) och nästa dag står det en annan kaka på din trapp (i det här fallet fick jag lite kladdiga goda kladdkakor på min trapp).
Så funkar det i alla fall på min gata. Prova om det funkar på din gata också!

Nu ska jag bara ta en bit till...

Time flies

Igår träffade jag The Girlpower-girl och hennes mamma och morfar. De är "hemma" i Sverige under några veckor (ja, alltså hennes morfar bor i Storstan, men de andra två bor på andra sidan Atlanten)..

Sist vi träffades var jag gravid med Liten och The Girlpower-girl var inte ens ett år. Och med mina tre kids och hennes tjej och så våra jobb och tidsskillnaden så har varken jag eller Dancing Queen (The Girlpower-girls mamma) prioriterat att ringa eller maila speciellt ofta. Ändå känns det som om det var igår när vi träffades.

Skulle vara roligt att gå ut i Storstan och stuffa på något dansgolv i några timmar igen. Vi får väl se om vi hinner/kan under dessa veckor!

fredag, augusti 12, 2011

Dessa 175 kvadratmeter...

...som oftast känns minst 9 kvadratmeter (ett rum) för litet när alla är hemma och vädret inbjuder till inne-aktiviteter. Men nu, när de ska städas känns det helt plötsligt som att 175 kvadratmeter är v-ä-l-d-i-g-t mycket. Nu är jag färdig i alla fall!

torsdag, augusti 11, 2011

Idag måste jag somna innan 01:00

Och Liten har redan somnat och Sportfiskaren nattar Lillkillen, så det är bara att sätta igång med mina najsiga sysslor inför morgondagens playdate med en av mina bästa vänner!

Korta ben och liten cykel...

 ...men ändå kan det gå så himla fort! I början av Ko-stigen runt Lilla Staden tänkte jag att Lillkillen är en osedvanligt bra kanin, som fick mig hålla ett högt tempo hela tiden. Men sedan började det gå lite väl fort och jag var lite väl långt efter när det var dags att passera övergångsställen. Det var bara att börja jogga. Aj hejt jogga!

onsdag, augusti 10, 2011

Bebisar!

Åh, både Fru M och en barndomskamrat till mig har fått bebisar. Ikväll ska jag till en av dem och snosa. Senare i veckan hoppas jag hinna träffa den andra bebisen. Ska bli mysigt!

Och nej, jag är inte sugen på en till bebis och kommer inte bli sugen på en till bebis, men jag tycker om att snosa på dem.

tisdag, augusti 09, 2011

Dålig investering?

Vi har ju haft lite problem med värmepannan under vintrarna. Därför tyckte vi att det var så himla bra att vi kunde bli påkopplade på Lilla Stadens fjärrvärmesystem.

I morse efter powerwalken skulle jag duscha och göra mig snygg inför första dagen med Lillkillen på fritids. Bara kallvatten. Svettig Bina. Bara kallvatten. "Nej, systemet är tyvärr nere för tillfället." "Snart? Tja, räkna med två timmar ungefär."

Lekte att jag stod vid en fjällbäck och blaskade av mig i all hast- Brrrrrrrrrrrrrr!

måndag, augusti 08, 2011

En epok i mitt liv är över

Imorgon börjar inskolningen av Liten på förskolan. Min sista föräldraledighet är således över. Nu ska jag jobba fram till dess att jag går i pension...Och jag ä-l-s-k-a-r mitt jobb, det tror jag framgår rätt tydligt, men tiden med barnen kommer minska drastiskt och Liten kommer jag ha mycket mindre hemma-tid med än jag haft med både Stora Killen och Lillkillen. Sedan Stora Killen började skolan har vi ju varit hemma fyra av hans sju skolår. Och halva Lillkillens tid på förskola.

Jag skulle kunna skriva en roman om det vemod jag känner inför att denna epok är över, men jag skippar det och sätter all min tilltro till att Sportfiskarens nya jobb kommer ge mig (eller honom, men helst mig) möjlighet att gå ned i tid om några år. Så att jag får vara mer med mina kids.

Fryst chokladmoussetårta

Häromdagen firade vi fyra födelsedagsbarn på en och samma gång. Jag bjöd på denna m-y-c-k-e-t uppskattade tårta:

Botten:
200 g mandelmassa
2 ägg
1 msk kakao

 
Fyllning:
150 g blockchoklad, mörk
3 ägg
2 msk kaffe, bryggt och kallt

ev.1 msk konjak
2 dl vispgrädde eller mellangrädde


Garnering:
50 g blockchoklad, mörk eller rostad flagad sötmandel

 
Sätt på ugnen. Riv mandelmassan, tillsätt äggen och rör kraftigt till en jämn porös smet. Tillsätt kakaon mot slutet. Lägg en rundel av bakplåtspapper i botten av formen. Häll i smeten och bred ut den. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 min, 175 grader. Låt kakan svalna något. Stjälp upp den och tag bort papperet.
 
Smält blockchokladen. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner en gula i taget i chokladen, därefter kallt kaffe och ev konjak. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner det. Vispa grädden och rör ner den till sist. Moussekrämen ska vara väl blandad. Lägg den kalla tårtbottnen i formen. Häll i moussekrämen. Täck formen och låt den stå i frysen 4-5 timmar eller längre.
 
Tårtan kommer bäst till sin rätt nätt och jämnt tinad. Låt formen stå täckt i kylskåp ca 45 min eller lägg upp tårtan på fat och låt den stå i rumstemperatur ca 15 min. Garnera ev tårtan med flagad blockchoklad eller mandel och bär.

lördag, augusti 06, 2011

Sex minuter kvar...

...innan filmen jag tänkt se börjar. Liten verkar inte väldigt sovig. Pollypåsen väntar. Nu kom helt plötsligt Lillkillen in också. Fyra minuter kvar...

fredag, augusti 05, 2011

Ännu en anledning att sy kläder...

...eller att köpa hemsydda:
Det här är storlek 122. Båda två. Den gröna plockad från pojkavdelningen och den lila plockade på tjejavdelningen i en av våra mest kända klädkedjor. Skriver inte vilken för det spelar egentligen ingen roll eftersom det här bara är ytterligare ett exempel i mängden på hur barnkläder är uppdelade efter kön - inte bara i färger, utan också efter passform. Pojk-kläder är ofta vidare med mer rörelsevidd och tjejkläder är ofta mindre och snävare - allt anpassat efter föreställningen om tjejer och pojkars lek; tjejer sitter stilla och pysslar och killar klättrar och springer och hoppar.

Men jag menar storlek 122 cm innebär ju att jag som förälder köper efter längden på mitt barn och ett barn som är 122 cm lång är ju 122 cm lång oavsett om h*n har snopp eller inte!

onsdag, augusti 03, 2011

Syskonkärlek när den är som bäst

Lillkillen: Go'natt Liten! Sov gott! Jag älskar dig! Imorgon blir det en ny härlig dag!

Blir ju helt teary in my eyes!

Besök i tätorten...

...kräver ett morgondopp, så jag blir ren och snygg.


tisdag, augusti 02, 2011

Vi badar och badar och badar

Förutom lite mellis på förmiddagen, lunch, mellis på eftermiddagen och så en dryg timmes chillande efter eftermiddagsmelliset så har kidsen legat i sjön h-e-l-a dagen. Till och med jag badade när jag suttit i solen några timmar och blivit lite varm. Jag sitter mestadels på bryggan och är badvakt med min 909 sidor tjocka bok. Kidsen snorklar och tävlar och skvätter och häller och leker. Livet är sååååååååå najs och imorgon kommer min älskade lillebror och hans familj och då blir det kalas!

måndag, augusti 01, 2011

Teambuilding

Två stolar framför fönstret - tre barn. Två rockringar - tre barn. Ett cyklop - två barn som är intresserade. En snorkel - två barn som är intresserade. En dvd - två barn som är intresserade. Två morföräldrar - tre barnbarn. En håv - två barn som är intresserade.

Förhoppningsvis blir vi diplomater hela högen innan veckan är slut. Sannolikt blir jag lite fattigare när jag åker in till närmsta tätort och köper på mig lite fler exemplar av det som är mest attraktivt ; )